Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Verkoop elektrische occasions verdrievoudigd

Elektrische auto's maken ook op de occasionmarkt een stevige groei door. In de eerste helft van dit jaar werden ruim 4500 tweedehands EV's verkocht. Ruim drie keer zoveel als in dezelfde periode vorig jaar. Onbetwiste koploper is de Tesla Model S. Dat blijkt uit cijfers die VWE heeft vrijgegeven.

Eigenlijk is die enorme groei geen groot wonder. Het aanbod van elektrische auto's in het wagenpark is simpelweg stevig toegenomen. Een groot aanbod betekent natuurlijk niet altijd een succesvolle verkoop. Maar wat blijkt: occasionkopers hebben steeds meer interesse in een elektrische auto. Dit blijkt uit de korte statijd van de gebruikte EV's. Staat een conventionele occasion gemiddeld 75 dagen op een nieuwe koper te wachten, een tweedehands elektrische auto wordt al na gemiddeld 54 dagen verkocht.

elektrische-occasions-2019-29-2

Tesla Model S aan kop

Van de ruim 4500 elektrische occasions die in de eerste zes maanden van 2019 aan de man werden gebracht, is de Tesla Model S verreweg het populairst, zo blijkt uit de cijfers van VWE. Een goede tweede is de Volkswagen e-Golf. De verkopen van de Tesla Model X zijn opvallend sterk gestegen, terwijl deze auto nieuw juist veel minder goed verkocht wordt sinds de bijtellingsregels begin dit jaar werden aangescherpt.

Opvallend: Fiat 500

Ook de top 10-notering van de elektrische Fiat 500 is opmerkelijk. Deze is nieuw immers nooit verkocht in ons land. De auto is door Fiat als moetje ontworpen voor de Amerikaanse markt, en biedt een actieradius van slechts 130 kilometer, maar blijkbaar zijn veel Nederlanders wel voor de kleine EV te porren.

Top 10 elektrische occasions*

  1. Tesla Model S 745
  2. Volkswagen e-Golf 334
  3. Renault Zoe 300
  4. BMW i3 271
  5. Nissan Leaf 127
  6. Jaguar I-Pace 204
  7. Tesla Model X 175
  8. Fiat 500 164
  9. Audi e-tron 158
  10. Hyundai Kona Electric 126

*Eerste halfjaar 2019, bron VWE

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Subsidie elektrische auto: Overheidspotje is al voor 90 procent leeg!

Autonieuws

Interview Max Verstappen: "Een overwinning is inmiddels niet meer goed genoeg"

Autonieuws

Eerste Renault Mégane Plug-in Hybrid is er vanaf 30.990 euro

Autonieuws
Ontdek meer