Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Vernieuwde Suzuki Ignis krijgt een dosis Jimny

De Suzuki Ignis verdient een groter publiek. Want het karretje staat er gewoon geslaagd bij, met zijn retromoderne SC 100 GX-looks. In India heeft de gefacelifte versie zijn debuut gemaakt, die al in het tweede kwartaal naar Nederland komt.

Het meest in het oog springend is natuurlijk de grille. Weg is de enkele horizontale lamel. Ervoor in de plaats komt een luchtrooster met Jimny-achtige blokken. Led-koplampen zijn standaard en ook wordt het kleurenpallet uitgebreid. Kopers kunnen nu kiezen uit drie extra carrosserietinten: Tough Khaki Pearl Metallic, Caravan Ivory Pearl Metallic en Rush Yellow Metallic.

Mild hybrid-systeem

Volgens Suzuki zijn de Smart Hybrid-uitvoeringen van de Ignis verbeterd, waardoor het verbruik en de CO2-uitstoot omlaag zijn gegaan. Wat de precieze specificaties zijn, is nog niet bekend. De huidige Ignis Smart Hybrid met voorwielaandrijving komt tot een WLTP-verbruik van 1 op 19,2. De variant met vierwielaandrijving doet het met 1 op 17,6 iets minder goed.

Ook met CVT-automaat

Tot nu toe was het mild hybrid-systeem alleen te combineren met een handgeschakelde vijfbak, maar straks is het ook mogelijk om Smart Hybrid met CVT-automaat te kiezen. De vernieuwde Suzuki Ignis wordt begin maart voorgesteld op de Autosalon van Genève. Wat de Nederlandse prijzen zullen zijn, is nog niet bekend. De huidige Ignis start bij 16.749 euro.

suzuki-ignis-mg-2020-6-4

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Renault gaat 20 procent van zijn modellen schrappen

Autonieuws

Zo gaan zelfrijdende Land Rovers voorkomen dat je wagenziek wordt

Autonieuws

Elon Musk: 'Komt 'gewone' pick-up als Tesla Cybertruck niet aanslaat'

Autonieuws
Ontdek meer