Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Volledig elektrische Opel Astra-e komt pas in 2023 op de markt

Het oeh en aah laten we achterwege, want dat hebben we in juli al gedaan. De Opel Astra is een fraaie verschijning. Punt. Belangrijker nu is dat er ook een elektrische Astra komt. Hij gaat Opel Astra-e heten en arriveert pas in 2023 bij de Nederlandse dealers.

De Opel Astra is gebaseerd op het EMP2-platform van PSA (nu Stellantis). Hij deelt zijn basis met onder meer de nieuwe DS 4 en Peugeot 308. Bij de marktintroductie volgend jaar zijn er twee plug-in hybride-aandrijflijnen beschikbaar: een met 180 pk, de andere met 225 pk. Beide zijn uitgerust met een achttrapsautomaat en hebben - dankzij een 12,4 kWh-batterij - een elektrische WLTP-actieradius van maximaal 60 kilometer. Later komen er ook niet-geëlektrificeerde versies in de prijslijst te staan: een 1.2 Turbo met 110 pk, dezelfde 1.2 Turbo met 130 pk en een 1.5 CDTI-diesel met 130 pk. Pas in 2023 introduceert Opel de volledig elektrische Astra-e.

Opel Astra met adaptieve Intelli-Lux LED Pixel Matrix-verlichting

Binnenin beseft Opel - in tegenstelling tot de Volkswagen-merken - gelukkig dat fysieke knoppen onontbeerlijk zijn voor een logische bediening. Het instrumentarium is wél volledig digitaal. Twee 10-inch schermen vormen een geheel met de ventilatieroosters. Dankzij een laag die reflecties in de voorruit voorkomt, is een kap voor het instrumentenpaneel niet nodig. Aan de identieke knoppen op de middentunnel zie je dat de Astra en de Peugeot 308 veel onderdelen delen. Opel is altijd trots op twee dingen: zijn intelligente verlichting en zijn ergonomische AGR-stoelen. De verlichting heet voluit adaptieve Intelli-Lux LED Pixel Matrix-verlichting.

opel-astra-e-2021-35-2

opel-astra-e-2021-35-3

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Lotus komt met elektrische suv! Zoals Colin Chapman al zei: 'Simplify, then add weight'

Autonieuws

Waarom de elektrische DS 3 Crossback opeens 21 kilometer verder komt

Autonieuws

Betekenis Skoda-logo - Zie je er een vleugel en een pijl in? Dan heb je het helemaal mis

Autonieuws
Ontdek meer