Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren. Gebruik je toch liever het oude design? Klik bovenaan het menu op terug.

Lees meer

Zeven bijzondere auto's in deze iconische kleur

De gemiddelde Nederlander kiest niet zo snel voor een auto met een opvallende laklaag. Een gemiste kans: deze iconische kleur zorgt niet alleen voor een vrolijker straatbeeld, maar straalt ook sportiviteit en avontuurlijkheid uit.

Geel is al lang niet meer voorbehouden aan Amerikaanse taxi’s en peperdure bolides: de RS-modellen van Renault zijn al jaren verkrijgbaar in de kleur Jaune Sirius en de nieuwe Peugeot 208 wordt zelfs standaard geleverd in Jaune Faro.

Nederlandse autokopers spelen het meestal op safe: grijs, zwart en blauw regeren, geel staat vooralsnog op de negende plek. Op AutoScout24 zijn minder dan 2.000 van de 240.000 occasions voorzien van de zonnigste kleur denkbaar.

Het grootste autoplatform van Nederland heeft een nieuw aanzien: het vertrouwde oranje-blauwe logo is vervangen door een gele merkidentiteit om de eenvoud, duidelijkheid en mogelijkheden op het platform te markeren. Ter ere van de nieuwe huisstijl, hieronder de meest bijzondere gele auto’s voor je op een rijtje gezet.

1. Lamborghini Gallardo

Wie aan gele auto’s denkt, denkt al snel aan Lamborghini’s. De luxe sportauto’s van Italiaanse makelij doen het gewoon heel goed in kanariegeel. Wat te denken van deze Lamborghini Gallardo 5.0 met V10-motor?

2. Opel GT

De eerste generatie Opel GT (met pop-up koplampen) werd geproduceerd tussen 1968 en 1973 en kwam vaak in de kleur Solargelb - zonnegeel. Als je voor een schappelijke prijs een opvallende oldtimer in huis wil halen, hoef je niet verder te zoeken.

3. Peugeot 208

De term ‘eye candy’ lijkt uitgevonden voor de nieuwe Peugeot 208. Het warme geel van standaardkleur Jaune Faro roept beelden op van ontspannen ritjes door de Nederlandse duinen en zonovergoten roadtrips naar Zuid-Europese bestemmingen.

4. Porsche 911

De Porsche 911 kan niet in dit lijstje ontbreken. De bekendste sportwagen van de Duitse automaker wordt al sinds de jaren zestig geleverd in verschillende schakeringen geel: van Bahama Yellow en Sahara Beige tot Talbot Yellow en Summer Yellow.

5. Audi A1 Sportback

De Audi A1 Sportback is nog zo’n karaktervolle krachtpatser die de kleur geel op het lijf geschreven is. Geef toe: deze vijfdeursversie van de A1 oogt een stuk brutaler in Pythongeel dan in de standaardkleuren Cortinawit en Tiomangroen.

6. Ferrari F12 Berlinetta

Leuk weetje: het geel in het wereldberoemde logo van Ferrari is de kleur van Modena, de geboortestad van oprichter Enzo Ferrari. Vandaar ook dat felgeel, of Giallo Modena, een van de huiskleuren van het automerk is. Het staat deze Ferrari F12 Berlinetta in ieder geval goed.

7. Ford Focus

Wil je dagelijks het gevoel hebben dat je in een New Yorkse yellow cab rondrijdt, dan is deze knalgele Ford Focus het overwegen waard. Ford was decennialang hofleverancier in de Big Apple, tegenwoordig maken taxi’s van Toyota er de dienst uit.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Nieuwe V6 in Aston Martin Valhalla wordt sterkste Aston Martin-motor

Autonieuws

Waarom de vetste Mercedes C-klasse nooit in productie ging

Autonieuws

Ah, die goeie ouwe tijd: Volkswagen zet productierecord over 2019

Autonieuws
Ontdek meer