Al sinds 1977 produceert Anssems Aanhangwagens BV aanhangers. Aanvankelijk werden de aanhangers alleen maar in Nederland op de markt gebracht, maar al snel werden zij ook op de buitenlandse markt gebracht. In 1992 verhuisde Anssems naar de moderne fabriekshallen in Rijen, waar het nog steeds gevestigd is. Tot het jaar 2000 produceerde Anssems allerlei types van aanhangers, ook speciaal op maat van de klant. Daarna werd de productie anders aangepakt. Er ontstond een nieuwe productlijn met een licht, maar heel sterk chassis, waarop sterke assen staan, de nodige verlichting en andere details. In 2003 introduceerde Anssems de GT-line, waarmee een nieuw marktsegment werd aangeboord: de consumentenmarkt. De GT-line voldoet aan de specifieke behoeften van de consument.

GT-line

De aanhangers van de GT-line hebben een aluminium constructie in een modern strak design. Ze zijn ontwikkeld voor de consumentenmarkt die veeleisend is. Deze aanhangers hebben onder andere een licht eigen gewicht, bindogen, een neuswiel en veersluitingen. Het gebruik van de aanhanger wordt hierdoor een stuk eenvoudiger. De GT is optioneel ook verkrijgbaar met een aluminium opbouw, die bestaat in verschillende afmetingen. Er is veel ruimte om te laden, omdat het deksel naar boven scharniert. Deze aanhanger beschikt ook over een bindsysteem waardoor alle vrachten goed vastgebonden kunnen worden. Alle uitvoeringen binnen de GT-line kunnen uitgebreid worden met tal van opties. Zo is de montage van een deksel mogelijk, wat handig is om bepaalde vrachten droog te houden. Ook een stalen voorrek met een hoogte van 46 centimeter kan gemonteerd worden. Er zijn eveneens twee verschillende relingen verkrijgbaar: een aluminium reling en een stalen reling. De aanhanger kan hoger gemaakt worden door het plaatsen van opzetborden. Vlakzeilen en huiven hebben als standaardkleur blauw, maar zijn ook verkrijgbaar in andere kleuren.

Verschillende modellen

Naast de GT-line, zijn de aanhangers van Anssems ook verkrijgbaar in de volgende uitvoeringen: BSX (bakwagen), PSX (plateauwagen), MSX (multitransporter), KSX (kipper) en AMT (autotransporter). De plateauwagens zijn vooral geschikt voor het vervoeren van grote volumes en zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Met de bakwagens kunnen allerlei volumes vervoerd worden. De zijborden hebben een hoogte van 35 centimeter. De multitransporter draagt voertuigen en machines tot 2.380 kg. De kipper laat dan weer toe om driezijdig de lading te kiepen en dit door slechts één pen te verplaatsen. De autotransporter, de naam zegt het zelf, is geschikt voor het transport van auto’s.
Naar boven