Wat is een dekzeilaanhanger?

Een dekzeilaanhanger is niet anders dan een aanhanger met een dekzeil. Door het dekzeil zijn goederen tijdens het transport beschermd. Dekzeilen zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Voor diverse aanhangers, klein of juist heel groot, zijn dus dekzeilen beschikbaar. Dekzeilen zijn leverbaar in standaard formaten, maar kunnen ook op maat worden gemaakt.Dekzeil kan men online en bij reguliere leveranciers kopen. Zijn de maat en het geschikte materiaal bekend, dan kan men uitstekend bij een webshop terecht. Zijn er specifieke eisen of heeft men vragen, dan is een bezoek aan een leverancier aan te raden. Deze is goed op de hoogte van alle mogelijkheden en kan klanten gericht adviseren over geschikte dekzeilen en dekzeilaanhangers.

Bekende merken dekzeilaanhangers

Bekende merken dekzeil zijn onder andere Bisonyl, ESVO en Ifor Williams. De dekzeilen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. De meest gebruikte kleuren zijn overigens grijs en blauw.
Voor dekzeilen op aanhangers voor het transport van goederen gelden wettelijke richtlijnen. Wanneer een dekzeil voor een aanhanger wordt aangeschaft, is het belangrijk dat er een keur- of identificatiemerk op zit, zodat men er zeker van is dat het aan de wettelijke eisen voldoet. Ifor Williams is fabrikant met een uitstekende reputatie. De dekzeilen van dit merk staat bekend om hun sterke uitvoering. Heeft een klant een aanhanger én een dekzeil nodig, dan is het raadzaam deze tegelijkertijd aan te schaffen. Dat is de beste garantie voor een goede aansluiting en langere levensduur van de dekzeilaanhanger.
Naar boven