De mogelijkheden van de Hapert aanhanger

De Hapert aanhanger behoort tot de categorie lichte aanhangwagens, met een maximale massa van 3500 kilo op het kenteken. Hapert is in de Benelux marktleider op het gebied van lichte aanhangers. Het marktaandeel van dit Nederlandse bedrijf bedraagt ongeveer 20 procent. De aanhanger van Hapert is modulair opgebouwd, waardoor een klant zelf kan kiezen met welke opties hij het basismodel wil uitvoeren. Wanneer men een Hapert koopt, kan worden gekozen uit een open of gesloten aanhanger. Er zijn verschillende modellen van de open aanhanger, namelijk de bakwagen enkelasser, de bakwagen tandemasser, de plateauwagen tandemasser en de schamelwagen tridem. De gesloten aanhanger is verkrijgbaar in de modellen aanhangwagen enkelasser, gesloten aanhangwagen tandemasser en gesloten plateauwagen tandemasser. De Hapert aanhanger wordt gebruikt voor diverse doeleinden en leent zich voor het transport van uiteenlopende materialen en goederen.

De open Hapert aanhanger

Alle open aanhangers van Hapert zijn voorzien van een versterkt stapelrek met bindreling. De stalen wanden zijn uitgevoerd met multiplex, aluminium of volblad. Elke open Hapert aanhanger kan zo worden aangepast dat hij goed is toegerust op de situatie waarin men hem gaat gebruiken. De Hapert plateauwagen uit 2007 heeft een laadvermogen van 2887 kilo. Deze open aanhanger heeft een lengte van 3,35 meter en is voorzien van een stalen voerplaat en een voorrek. Tweedehands is deze Hapert aanhanger te koop vanaf ongeveer €1600. Zijn opvolger, de Hapert plateauwagen uit 2008, is 3 meter lang en heeft een gewicht van 1595 kilo. Qua prijs lopen de twee modellen niet ver uiteen.

De gesloten Hapert aanhanger

Ook de gesloten Hapert aanhanger kan volledig worden aangepast aan de wensen van een klant. Speciale uitvoeringen zijn onder meer de marktwagen en de koelwagen. Deze aanhanger is voorzien van twee achterdeuren en hang- en sluitwerk van rvs. Het chassis van de gesloten Hapert aanhangwagen is compleet gelast en volblad verzinkt. De vloer van de gesloten aanhanger bestaat uit multiplex. Een veel verkocht model van dit type is de bakwagen. Met deze relatief kleine aanhanger kan men een lading van maximaal 620 kg vervoeren. Veel groter is de Hapert 3, een gesloten aanhanger met een lengte van 3 meter en een maximaal laadvermogen van maar liefst 2000 kg. Tweedehands is dit model te koop vanaf circa €1800.
Naar boven