Saris produceert al sinds 1959 aanhangwagens voor zowel particulier als zakelijk gebruik. De aanhangers van Saris worden overal in Nederland en ook daarbuiten veel verkocht. Concurrenten zijn fabrikanten als De Boer, Cluistra, Hapert, Steegs en Atec. Voor particulieren zijn er de open aanhangers Grande Campioni, Mcalu en Woody. Hiernaast is ook een Saris aanhanger met gesloten opbouw leverbaar. Voor professioneel gebruik zijn er plateauwagens, autotransporters en kippers.

De Saris plateauwagen kan alles vervoeren

De plateau aanhangwagen van Saris is er in veel verschillende uitvoeringen met een lengte van maximaal 5,06 meter en een breedte van maximaal 2.24 meter. Dat betekent dat er bij de grootste variant meer dan 11 m2 laadoppervlak beschikbaar is. Er kunnen hoge stapels pallets, kratten of dozen mee worden vervoerd, maar bijvoorbeeld ook bouwmaterialen en groenafval. De plateauwagen zijn uitgerust met rubber geveerde assen en voor zware volumes zijn er aanhangwagens met een tandem-as beschikbaar. Door het gebruik van speciale omegaprofielen kan de sterkste plateau aanhangwagen bijna 3000 kilo dragen, waardoor er bijvoorbeeld een zware trilmachine of een minilader mee kan worden vervoerd.

De Saris autotransporter voor elk terrein en alle voertuigen

De autotransporter van Saris is gebouwd op een zelfdragend chassis. Omegapro?elen geven extra draagkracht. Als optie kan een vloer worden aangebracht van waterdicht multiplex met een slijtvaste antisliplaag. De autotransporter heeft een rubber geveerde tandem-as met verzinkte aslichamen en duurzame lagers. Een speciaal door Saris ontwikkelde constructie maakt een breed draagvlak mogelijk, waardoor op elk terrein alle soorten voertuigen kunnen worden vervoerd.

De Saris kipper, een veelzijdige metgezel

De kipper van Saris is er in verschillende uitvoeringen en maten. De maximale lengte bedraagt 3,3 meter en de maximale breedte 1,84 meter. Het maximale laadgewicht is maar liefst 2600 kg. Er zijn zowel elektrisch als handmatig bediende uitvoeringen leverbaar. Er kan ook worden gekozen voor een verlaagde aanhanger, waarmee men gemakkelijker kan laden en lossen. Standaard is een achterwaartse kipper, maar er is ook een driezijdig kipbare uitvoering leverbaar, waarmee de lading achter, links of rechts van de aanhangwagen kan worden gelost. De Saris aanhanger staat bekend als een sterke, onverwoestbare aanhangwagen. Hij kan de zwaarste lasten vervoeren onder de meest extreme omstandigheden, zelfs over ruw terrein. De professionele uitvoeringen hebben een of twee assen, een gewicht van 750 tot 3500 kg en een verkoopprijs vanaf bijna € 3000.
Naar boven