Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
default-banner-anhaenger-l.jpg

Landbouwaanhanger

Het woord 'landbouwaanhanger' zegt het eigenlijk zelf al. Een landbouwaanhanger wordt vaak achter een tractor gehangen en wordt gebruikt om bijvoorbeeld producten mee te vervoeren. Een landbouwaanhanger mag over het algemeen niet op de openbare weg komen. De voorwaarde die wordt gesteld is dat een landbouwaanhanger alleen op de openbare weg mag, wanneer het van de ene naar de andere werkplek toe moet. Voor enkele kilometers is dat geen probleem. Worden er echter tientallen kilometers met de landbouwaanhanger gereden, dan kan dit beboet worden door de politie.

Diverse soorten landbouwaanhangers

Er zijn verschillende soorten landbouwaanhangers. Om een aantal merken te noemen: JUMBO, Miedema, Ransomes, Kassbohrer en Deutz Fahr. De meeste landbouwaanhangers worden gebruikt voor het vervoeren van gras, stro, vee en grondstoffen. Echter kan een landbouwaanhanger ook gebruikt worden voor het bemesten van het land. Een landbouwaanhanger is meestal 7 tot 10 meter lang. Wanneer een landbouwaanhanger zwaarder is dan 3500 kilo, moet deze voorzien zijn van goed werkende bedrijfsremmen. Ook is het hebben van verlichting noodzakelijk. Zeker wanneer er in het donker op de openbare weg gereden wordt. Mensen in de landbouw werken vaak in de nacht, daarom is een goede verlichting noodzakelijk. Landbouwaanhangers worden vaak geproduceerd in Duitsland. Dat is vaak al te zien aan de namen die de landbouwaanhangers krijgen. De voertuigen kunnen nieuw aangeschaft worden, maar ook op de tweedehands markt zijn ze veelal verkrijgbaar.