Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
maserati-banner-l-01.jpg

Maserati cabrio

Maserati cabrio

Maserati cabrio's zijn karaktervolle Italiaanse bolides die prestaties en stijl combineren. Uiteraard staat rijplezier hoog in het vaandel en dan gaat het bij dit merk al gauw over cruisen op hoge snelheid met het geluid van een potente motor op de achtergrond. Bellisimo! Lees meer.

Highlights van de Maserati cabrio

  • Altijd met krachtige motoren
  • Fijne combinatie tussen elegantie, kracht en luxe
  • Lekker exclusief

Welke Maserati cabrio’s zijn leverbaar?

Het modellenaanbod van Maserati is nog nooit zo divers geweest als nu. In het gamma van de Italianen vind je sedans, SUV’s, sportwagens, coupés en een cabrio. Verder terug in de geschiedenis van het merk werden cabrio’s aangemerkt met de term ‘Spyder’. Daarna is er eigenlijk nog maar één cabrio in het aanbod geweest: de GranCabrio. Deze ging in 2019 uit productie. Sinds 2022 is er de Maserati MC20 Cielo, de dakloze variant van de MC20.

Modellen en uitvoeringen Maserati cabrio

Zoals je aan de lijst hierboven kunt zien, heeft Maserati best een aardig aantal cabrio’s op de markt gebracht. De meest recente cabrio’s zijn de Spyder, GranCabrio en de MC20 Cielo.

Rond de eeuwwisseling bracht Maserati een cabrioversie van de Maserati Coupé, ook wel 4200 GT genoemd, op de markt. Deze kreeg de naam Maserati Spyder. De Spyder kwam in 2001 op de markt en bleef in productie tot 2007. Onder de motorkap gaat een 287 kW (390 pk) sterke V8 schuil, gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak of een automaat met flippers achter het stuur. In 2005 onderging dit model een facelift, waarbij de grille iets werd gewijzigd, andere materialen werden gebruikt voor bepaalde zaken en nieuw vormgegeven bumpers werden gemonteerd. Met de facelift werd ook de GranSport Spyder geïntroduceerd, een sportiever model. Deze Maserati cabrio beschikte over betere aerodynamica, een sportiever interieur en een aangepaste motor en versnellingsbak. De gefacelifte Spyder (en coupé ook) beschikte over 10 pk meer.

De opvolger van de Maserati Spyder kwam in 2010 op de markt, de GranCabrio. Hij is afgeleid van de Maserati GranTurismo. In tegenstelling tot zijn tweezits voorganger is de GranCabrio een vierzits Gran Tourer. Hij komt altijd met een elektrisch bediend cabriodak van canvas, die bij het openen volledig in de kofferbak van de auto opvouwt. In de ‘basisuitvoering’ had de GranCabrio altijd een 4,7-liter V8 met 324 kW (440 pk) en een automaat. Later verscheen er ook de sportievere GranCabrio Sport. Met iets meer vermogen en een andere automaat bood deze versieo een sportiever karakter. Je herkent deze versie aan de zwarte inleg in de koplampen. Het absolute topmodel van deze generatie cabrio’s van Masterati is de GranCabrio MC. Hij is lager, langer en krachtiger dan de GranCabrio Sport. Hij kreeg een nagenoeg perfecte gewichtsverdeling van 49%/51% (voor/achter) en was lichter door gebruik van carbon en andere lichtgewicht materialen.

Anno 2023 heeft Maserati de MC20 Cielo in de line-up als je een Maserati zonder dak wil. De MC20 is een tweezits sportwagen die het merk in 2020 op de markt bracht. De cabrioversie van de MC20 is de Cielo, wat lucht betekent in het Italiaans. De motor is achter de voorstoelen te vinden, dus het gaat om een zogenoemde middenmotor, een 3,0-liter V6 met twee turbo’s die er 463 kW (630 pk) uitperst en die via een automatische transmissie op de achterwielen overbrengt. Leuk detail aan de MC20 Cielo is dat het stalen dak in twee delen opent en dat het in dichte toestand door middel van elektrochromatisch glas kan verduisteren.

Hoeveel kost een cabrio van Maserati?

Nieuwprijzen

De MC20 Cielo is de enige nieuwe cabrio die je nieuw kunt kopen bij Maserati (2023) en kost minimaal 330.000 euro. Dat is een meerprijs van bijna 50.000 euro ten opzichte van de reguliere MC20. De extra kosten zitten voornamelijk in de complexe techniek van het klapdak, het glas erin en het onderzoek en ontwikkeling van het perfect krijgen van de gewichtsverdeling. Wanneer je kiest voor een nieuwe Maserati MC20 Cielo kun je hem helemaal naar wens samenstellen met extra accessoires en opties.

Prijzen voor occasions

Prijzen voor de MC20 Cielo op de occasionmarkt liggen niet ver van de nieuwprijs. Dat heeft uiteraard met de exclusiviteit van het model te maken en de korte tijd dat de auto op de markt is. Prijzen voor een MC20 Cielo cabrio occasion beginnen bij 340.000 euro.

Wil je toch een cabrio van Maserati, maar wil je niet 300.000 euro uitgeven? Dan kun je kijken naar andere Maserati cabrio-modellen. Neem bijvoorbeeld de Maserati Spyder. Dat is ook een tweezits cabrio – al houdt daar de vergelijking ook direct op. Een Masearti Spyder occasion is er vanaf zo’n 30.000 euro.

De GranCabrio biedt plek aan vier personen. De ‘normale’ versie van de GranCabrio kost als occasion minimaal 70.000 euro. De speciale uitvoeringen of zeer goed onderhouden exemplaren kosten beduidend meer. Even als voorbeeld: de GranCabrio MC kan zomaar bijna 200.000 euro kosten.

FAQ

Wat kost een Maserati cabrio?
De Maserati MC20 Cielo kost minimaal 330.000 euro. Oudere Maserati cabrio’s kosten op de occasionmarkt beduidend minder.
Hoe snel is een Maserati cabrio?
De Maserati MC20 Cielo heeft een 3,0-liter V6 met twee turbo’s met 463 kW (630 pk), waarmee hij een topsnelheid bereikt van 320 km/u.
Komen er meer cabrio Maserati’s?
Maserati werkt hard aan een GranCabrio Folgore, een cabrio-versie van de elektrische GranTurismo. Maserati is van plan om de auto in 2024 op de markt te brengen.

Meer links