Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
maserati-grecale-folgore-front

Maserati Grecale Folgore

1 / 3
maserati-grecale-folgore-front
maserati-grecale-folgore-side
maserati-grecale-folgore-back

Sterke punten

  • Ruime actieradius voor zijn segment
  • Veel vermogen
  • Italiaans design

Zwakke punten

  • Duur in aanschaf
  • Minder bagageruimte t.o.v. benzineversie
  • Groot accupakket, dus veel gewicht

Maserati Grecale : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Maserati Grecale, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Maserati Grecale Folgore: volledig elektrische luxe SUV uit Italië

De Maserati Grecale Folgore is de eerste EV van het Italiaanse merk. Het is de volledig elektrische versie van de Grecale, een sportieve SUV met een zeer krachtige elektrische aandrijflijn. ‘Folgore’ betekent bliksem in het Italiaans.

Interesse in een Maserati Grecale Folgore

Maserati Grecale Folgore occasions
Maserati Grecale Folgore nieuwe auto's
Maserati Grecale Folgore dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • Alle voordelen van een Grecale, maar dan elektrisch
  • Krachtige aandrijflijn
  • Standaard een rijke, luxe uitrusting
  • Exclusieve uitstraling

Technische gegevens

Motorisatie

Deze SUV van Maserati is voorzien van een elektrische aandrijflijn. Normaal gesproken staat het merk bekend om het brute geweld uit achtcilindermotoren, maar Maserati wil meer elektrische modellen op de markt brengen om het merk groener te maken. De SUV beschikt over een 105 kWh-accupakket en elektromotoren die samen goed zijn voor meer dan 367 kW (500 pk). Ook beschikt de Grecale Folgore over vierwielaandrijving en biedt hij meer dan 500 kilometer aan actieradius.

Afmetingen

De Maserati Grecale Folgore is er in één carrosserievariant en heeft dezelfde afmetingen als de Grecale met benzinemotor. Dat betekent dat de SUV 4,84 meter lang is, 1,95 meter breed en 1,67 meter hoog. Geen kleine jongen dus. De wielbasis meet 2,90 meter. Omdat de Grecale Folgore de ‘gewone’ Grecale als basis heeft, boet de Folgore wel in wat betreft bagageruimte. Er is immers ruimte nodig om plaats te bieden aan het grote accupakket.

De belangrijkste specificaties op een rij

Maserati Grecale Folgore
Marktintroductie 2024
Lengte x breedte x hoogte 4,84 x 1,95 x 1,67 m
Wielbasis 2,90 m
Inhoud bagageruimte n.n.b.
Ledig gewicht n.n.b.
Toelaatbaar totaalgewicht n.n.b.
Vermogen > 367 kW (500 pk)
Koppel n.n.b.
Topsnelheid n.n.b.
Acceleratie van 0 tot 100 km/u n.n.b.
Batterijcapaciteit 105 kWh
Verbruik n.n.b.
Actieradius > 500 km

Varianten

N.n.b.

Prijzen

N.n.b.

Design

Buitenkant

De Maserati Grecale Folgore is een vijfdeurs SUV. Vanbuiten valt direct die luxe uitstraling op. Op de neus prijkt de welbekende ‘drietand’, het logo van Maserati. Ondanks dat een SUV lang niet in het portfolio van Maserati voorkwam (om nog maar te zwijgen over een elektrische variant) verloochent het merk zijn historie niet. Want de drie iconische luchtsleuven aan de zijkant, net achter de voorwielen, zijn nog steeds een hint naar het verleden.

Binnenkant

Het interieur van de Grecale Folgore is vrijwel identiek aan dat van de versies met benzinemotor. Dat houdt in dat luxe de boventoon voert. Ook is centraal in het bovenste deel van het dashboard het klokje te vinden dat ook al tientallen jaren kenmerkend is voor Maserati. Inmiddels is het een digitale klok geworden die behalve de tijd ook andere informatie kan tonen. Verder beschikt de SUV over een groot centraal display voor het multimediasysteem. De Maserati Grecale Folgore is naar eigen smaak te configureren met verschillende kleuren voor de bekleding en diverse opties die het verblijf in de Grecale Folgore nog aangenamer maken.

maserati-grecale-folgore-interior

Veiligheid

Met de veiligheid zit het wel goed bij de Maserati Grecale Folgore. De auto is afgeladen met hedendaagse veiligheidssystemen. Zoals een camerasysteem dat 360 graden zicht rondom de auto projecteert op het display. Ook aanwezig: adaptieve cruise control, dodehoekdetectie en Lane Keeping Assist.

Alternatieven

De Grecale Folgore is een grote, volledig elektrische SUV. De auto bevindt zich in een segment dat populair is bij mensen die net even wat meer te besteden hebben. In deze klasse zijn meer alternatieven te vinden die dezelfde hoeveelheid luxe en sportiviteit bieden, zoals de BMW iX, de Mercedes-Benz EQE en de Audi Q8 e-tron. Ook deze modellen zijn voorzien van een volledige elektrische aandrijflijn. Verder zijn – wat betreft luxe – ook nog alternatieven te vinden uit China, zoals de Hongqi E-HS9 of Xpeng G9. Volvo biedt met de EX90 ook een alternatief voor de Grecale Folgore.

FAQ

Wat is de actieradius van de Maserati Grecale Folgore?
De Maserati Grecale Folgore komt meer dan 500 kilometer ver op een volle accu.
Hoeveel vermogen heeft de Maserati Grecale Folgore?
De elektrische aandrijflijn in de Grecale Folgore is goed voor minimaal 500 pk.
Hoe groot is de Maserati Grecale Folgore?
De Grecale Folgore is een SUV van 4,84 meter lang, 1,95 meter breed en 1,67 meter hoog.