Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Maserati

Vind nu uw droomauto Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Maserati: de luxe sportwagen voor de zakenman

In 1914 zag het merk Maserati het levenslicht in het Italiaanse Bologna in de regio Emilia-Romagna. Het bedrijf is vandaag de dag gevestigd in het nabijgelegen Modena. Het bedrijf werd opgericht door zes broers: Carlo, Bindo, Alfieri, Mario, Ettore en Ernesto. Het logo van Maserati, een drietand, is geïnspireerd op het standbeeld van Neptunus met zijn kenmerkende drietand op het Piazza Maggiore in Bologna. In 1926 deed Alfieri mee aan de Targa Florio, een bekende autorace in Sicilië, met de eerste sportauto van het merk (de Tipo 26) en hij won er meteen de race mee. Hierna volgden nog meer successen met verschillende sportwagens en zo bouwde het merk een goede reputatie op. Er zijn veel tweedehands Maserati's op de markt, in verschillende prijsklassen, maar ze zijn over het algemeen vrij prijzig.

Op de rand van de afgrond

Pas in de jaren vijftig besloten de broers dat de fabriek ook normale personenauto's moest gaan produceren, omdat er anders niet genoeg geld zou worden verdiend. De wagens die geproduceerd werden, waren allemaal snel, elegant en gelimiteerd in oplage. In 1968 werd het bedrijf overgenomen door de Franse autofabrikant Citroën. Eind jaren zeventig stond het merk op omvallen en daarom werd het weer doorverkocht aan het eveneens Italiaanse sportmerk De Tomaso. Vervolgens werd in 1982 de Biturbo gepresenteerd, een auto die een groot succes zou worden en het merk in leven zou houden. Inmiddels is het bedrijf toegevoegd aan de Fiat-groep van Alfa Romeo. De grootste markten voor het bedrijf zijn de Verenigde Staten en de groeimarkt China.

Luxe en design als steunpilaren

Maserati onderscheidt zich van andere luxemerken door oog voor design en de Italiaanse stijl van de sportwagens. Het oog voor design en comfort doet zich ook in het interieur van de wagens gelden: het is belangrijk dat het autorijden een beleving op zich is en met die gedachte zijn de auto's ontworpen. De auto's zijn ontworpen voor een zakelijk publiek: de wagens kenmerken zich door de combinatie van sportiviteit en zakelijkheid. Aan de buitenkant hebben de sedans en de coupés een zakelijk uiterlijk, maar onder de motorkap zit een zeer sportieve en krachtige aandrijving. Zo combineert het merk het beste van twee werelden.

Verscheidenheid aan modellen

Door de jaren heen heeft Maserati een aantal zeer succesvolle auto's gebouwd. De Tipo 26 was het eerste model en had meteen succes. De Quattroporte is een kenmerkend model uit de jaren zestig en de Biturbo zorgde voor de herleving van het merk in het begin van de jaren tachtig. In 2013 werd de Ghibli III op de markt geïntroduceerd en sinds 2016 is de Levante beschikbaar. De bekendere modellen worden goed verkocht en zijn ook goed vertegenwoordigd op de tweedehands markt.

De Quattroporte (letterlijk: vier deuren) is misschien wel het meest succesvolle model van het Italiaanse merk. Het is een luxe sedan met, zoals aangegeven door de naam, vier deuren. De eerste Quattroporte kwam in 1963 beschikbaar en was in die tijd de snelste vierdeursauto op de markt. Het model was bovendien uniek omdat het een racemotor herbergde in het lichaam van een sedan. Met deze V8-motor met een vermogen van 260 pk kon een topsnelheid van 230 km/u worden bereikt. De doelgroep van de auto bestond uit filmsterren, staatshoofden en andere hoogwaardigheidsbekleders. Het concept bleek zeer succesvol en nog steeds is de Quattroporte het vlaggenschip van Maserati. Inmiddels zijn er al zes generaties van de Quattroporte verschenen. Een Quattroporte als tweedehands auto is een luxe auto voor een gunstige prijs.

De Biturbo is het model geweest dat het merk van de ondergang redde in de jaren tachtig, na de overname door De Tomaso. De auto werd ontworpen door de designers Pierangelo Andreani en Marcello Gandini. De Biturbo is een vierdeurs coupé (type 2+2) met een krachtige aandrijving en een zeer luxe ingericht interieur. Het model is enigszins vergelijkbaar met de BMW 3-serie. Het type werd geproduceerd van 1981 tot 1994 en werd daarna opgevolgd door de Ghibli. De originele versie wordt aangedreven door een V6-motor met een vermogen van 178 tot 202 pk. Het model werd een groot succes en er werden tienduizenden exemplaren van verkocht. Daarom is er op de tweedehands markt ook genoeg keuze.

De Maserati Ghibli is de opvolger van de Biturbo en ook dit model werd een groot succes op de markt. Deze auto werd vanaf 1992 geproduceerd en kenmerkt zich door het klassieke, enigszins ouderwetse uiterlijk. De Ghibli is een vierdeurs coupé met een twin-turbomotor, die de auto van veel kracht voorziet. Zo klassiek als de aanblik van de Ghibli is, zo krachtig is zijn grip op de weg. Aan de binnenkant is de wagen aangekleed met zeer hoogwaardig leer, waardoor het rijden in de Ghibli een comfortabele ervaring is. De Ghibli is bovendien erg populair bij autoliefhebbers en is ook enigszins betaalbaar, zeker als tweedehands auto.

De Ghibli (M157) wordt vanaf 2013 geproduceerd en zo maakt Maserati zijn comeback in de markt voor luxe sedans. Met een krachtige V6 twin-turbomotor en topsnelheden tot 285 km/u moet de Ghibli de strijd aangaan met wagens zoals de BMW 5-serie, de Mercedes E-klasse en de Audi A6. Het model wordt goed verkocht en valt op de weg op door het enigszins langwerpige uiterlijk, met mooie stroomlijning en afwerking. Het interieur is afgewerkt met hoogwaardig leer en zijde.

Met de Levante slaat de Italiaanse fabrikant een nieuwe weg in. De Levante is een middelgrote cross-over SUV, die vanaf 2016 wordt geproduceerd. De auto is groot, maar zeer krachtig dankzij de 3.0 liter V6-motor met een vermogen van 560 pk en vierwielaandrijving. Met deze wagen kan een topsnelheid van 251 km/u worden gehaald. Met een gewicht van 2109 kilo is de Levante een zwaargewicht, zeker in vergelijking met andere modellen. De Levante S is een iets sterkere versie van de Levante, die sneller accelereert en een hogere topsnelheid heeft dankzij een iets groter vermogen.