Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
maserati-ghibli-front

Maserati Ghibli

1 / 3
maserati-ghibli-front
maserati-ghibli-side
maserati-ghibli-back

Sterke punten

  • Krachtige, sportieve prestaties
  • Hoogwaardig en luxe interieur
  • Kenmerkend Maserati-motorgeluid

Zwakke punten

  • Relatief hoog brandstofverbruik
  • Niet het modernste infotainment
  • Relatief hoge afschrijving

Maserati Ghibli : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Maserati Ghibli, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Maserati Ghibli: compacte luxe sedan op zijn Italiaans

De Maserati Ghibli werd in 2013 geïntroduceerd als een sportief-luxe sedan in de hogere middenklasse. De onder de Quattroporte gepositioneerde vierdeurs kreeg als primeur voor het merk zelfs een dieselmotor, toen nog een populaire motorkeuze. Eerder is de naam Ghibli gebruikt voor een sportwagen (1967-1973) en een compacte sportcoupé (1992-1998). Lees meer

Interesse in een Maserati Ghibli

Maserati Ghibli occasions
Maserati Ghibli nieuwe auto's
Maserati Ghibli dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • Een luxe sedan op zijn Italiaans: stijlvol design en krachtige, sportieve prestaties
  • Een bijbehorend hoogwaardig en luxe interieur maakt het aanbod compleet
  • Dit alles begeleid door het mooie geluid van Maserati-motoren
  • Biedt als occasion bijzonder veel voor weinig

Technische gegevens

Motorisatie

De Maserati Ghibli is in de loop der jaren geleverd met een 2,0-liter viercilinder, 3,0-liter V6 en 3,8 liter V6 benzinemotor en een 3,0-liter V6 dieselmotor. De viercilinder is voorzien van mild hybrid-technologie, ook al doet de typenaam Hybrid een volwaardige hybride vermoeden. De dieselmotor was bij zijn introductie een primeur, want niet eerder had Maserati een diesel aangeboden. Toch was dat in die tijd een populaire brandstofsoort in dit segment, waardoor Maserati besloot een dergelijke motor aan het aanbod toe te voegen. De diesel is in Nederland slechts tot 2021 geleverd. Alle motoren zijn gekoppeld aan een achttrapsautomaat. De sportieve Maserati Ghibli S was optioneel leverbaar met vierwielaandrijving, verder hebben alle modellen achterwielaandrijving.

Afmetingen

De Maserati Ghibli is ca. 4,9 meter lang, 1,9 meter breed en ruim 1,4 meter hoog. De wielbasis meet bijna drie meter en de bagageruimte heeft een inhoud van precies 500 liter. Dat is iets meer dan gemiddeld voor een sedan in dit marktsegment. De ruimte op de achterbank is dan weer iets minder dan gemiddeld.

De belangrijkste specificaties op een rij

Maserati Ghibli
Marktintroductie 2013
Lengte x breedte x hoogte 4,97 x 1,95 x 1,46 m
Wielbasis 3,00 m
Inhoud bagageruimte 500 l
Ledig gewicht 1.810-1.878 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 2.450 kg
Cilinderinhoud 1.998-2.799 cm3
Vermogen 202 kW (275 pk)-426 kW (580 pk)
Koppel 600-730 Nm
Topsnelheid 250-334 km/u
Acceleratie van 0 tot 100 km/u 6,3-3,9 sec
Tankinhoud 70-80 l
Verbruik 8,1-12,3 l/100 km
CO₂-uitstoot 183-233 g/km

Varianten

De verschillende varianten van de Maserati Ghibli zijn vooral de verschillende motorvarianten van het model. Speciaal noemenswaardig is dat de V6 variant leverbaar is als ‘gewone’ V6, als Maserati Ghibli S met een iets sportievere afstelling (vooral wat het onderstel betreft) en als Q4 Granlusso met vierwielaandrijving en een hoger vermogen. Overigens is er ook een Q4-variant met vierwielaandrijving en het ‘standaard’ vermogen. Op een andere manier noemenswaardig zijn de Diesel – een ongebruikelijk brandstofsoort voor een Maserati – en de Hybrid – al gaat het om een mild hybrid. Het topmodel was lange tijd de V8 Trofeo, in 2023 opgevolgd door de V8 334, waarbij het getal verwijst naar de topsnelheid. De V8 334 is een soort afscheidsmodel dat de naderende productiestop van de betreffende V8-motor inluidt. Wat limited editions betreft is er alleen de Ghibli Neiman Marcus uit 2014, met een speciale samenstelling van uitrustingen.

Prijzen

Bij introductie in 2013 had de Maserati Ghibli een nieuwprijs vanaf ca. 85.000 euro. Inmiddels varieert de vanafprijs van ongeveer 127.000 euro voor de Hybrid tot bijna 270.000 euro voor het topmodel V8 334. De toename in prijs komt voor een deel door het wegvallen van basismodellen en inflatie, maar vooral ook door de voortdurende verhogingen van de belastingen op de aanschaf van een nieuwe auto.

Er is een vrij breed aanbod Maserati Ghibli occasions en de prijzen daarvan beginnen al bij zo’n 24.000 euro voor een vroeg exemplaar met V6. Ook voor bijna nieuwe exemplaren lopen de prijzen niet veel verder op dan zo’n 150.000 euro, met hooguit wat V8-modellen als uitschieters daarboven. Het aanbod (recente) V8-modellen is echter niet groot.

Design

Buitenkant

Er zijn verschillende redenen om de Maserati Ghibli te kopen, maar het design zou zomaar een van de argumenten kunnen zijn. De auto biedt een onmiskenbaar Italiaans design, dat bovendien bijzonder tijdloos is gebleken. Na zo’n tien jaar productie met nauwelijks visuele wijzigingen ziet de auto er nog altijd modern uit. In tegenstelling tot zijn concurrenten is de Maserati Ghibli enkel als vierdeurs sedan geleverd, voor een vijfdeurs moet je bij de SUV-model Maserati Levante zijn.

Binnenkant

Ook het interieur kan rekenen op een knap design, al weet de Maserati Ghibli zijn leeftijd hier minder goed te verbergen. Vooral op het gebied van infotainment zijn veel concurrenten hem voorbijgestreefd. Daarnaast zijn bepaalde ergonomische zaken minder doordacht: functie volgt vorm. De afwerking en aankleding zijn daarentegen prachtig. Ondanks zijn lengte heb je achterin niet zoveel ruimte als je zou denken, maar de bagageruimte is wel vrij groot.

Veiligheid

De Maserati Ghibli is door Euro NCAP beoordeeld met een score van de volle vijf sterren, waarbij de auto zelfs 95% scoorde op de bescherming van volwassen inzittenden. Door het Amerikaanse IIHS werd de Maserati Ghibli onderscheiden met de 2013 Top Safety Pick. Zaken zoals ABS en ESP waren altijd al aanwezig en in de loop der jaren is het aanbod uitgebreid met assistentiesystemen zoals adaptieve cruise control, een rijstrookassistent, een 360°-camera, dodehoeksensor en verkeersbordherkenning.

Alternatieven

De Maserati Ghibli is actief in de hogere middenklasse en concurreert met luxe sportieve sedans zoals de BMW 5 Serie, Mercedes-Benz E-Klasse en de Audi A6. Deze rivalen bieden een combinatie van luxe en comfort en toch ook sportieve rijeigenschappen, elk met een eigen focus. BMW benadrukt de dynamiek en sportiviteit, Mercedes-Benz vooral het comfort en Audi vooral de technologieën aan boord. Daarnaast kan met specifieke uitvoeringen worden gekozen voor meer luxe dan wel meer sportiviteit. Ook de Porsche Panamera kan aan dit rijtje worden toegevoegd, zeker als het gaat om een meer exclusieve en onderscheidende keuze. De Panamera biedt de sportieve prestaties waar Porsche om bekendstaat, maar combineert deze met genoeg luxe voor lange afstanden. Ook de Jaguar XF mag worden gezien als een goed alternatief voor wie iets anders wil rijden dan de bekende Duitse modellen. Vrijwel alle concurrenten zijn leverbaar in meerdere carrosserievormen, waar de Maserati Ghibli er alleen is als vierdeur sedan. Ook bieden de meeste concurrenten meer zuinige en/of geëlektrificeerde aandrijflijnen. Qua beleving valt echter zeker iets voor het geluid en de exclusiviteit van de Maserati te zeggen.

FAQ

Wat kost een Maserati Ghibli?
De Maserati Ghibli heeft in Nederland een nieuwprijs van 127.000 euro tot bijna 270.000 euro, afhankelijk van de uitvoering. Een Maserati Ghibli occasion is doorgaans te vinden voor 24.000 tot 150.000 euro.
Wat voor motor heeft een Maserati Ghibli?
De Maserati Ghibli is geleverd met een 2,0-liter viercilinder, 3,0-liter V6 en 3,8 liter V6 benzinemotor en een 3,0-liter V6 dieselmotor. De viercilinder is voorzien van mild hybrid-technologie, ook al doet de typenaam Hybrid een volwaardige hybride vermoeden.
Hoe snel is een Maserati Ghibli?
Afhankelijk van motorvariant en verdere uitvoering bereikt de Maserati Ghibli in 6,3 tot slechts 3,9 seconden de 100 km/u en ligt de topsnelheid op 250 tot 334 km/u.
Is Maserati betrouwbaar?
Over het algemeen heeft een Maserati een gemiddelde betrouwbaarheid. Wat vooral een grote rol speelt is de mate waarin eerdere eigenaren het onderhoud goed hebben uitgevoerd. Bij correct onderhoud is de Maserati Ghibli gewoon een betrouwbare auto die jarenlang probleemloos mee kan gaan.

Beoordelingen voor Maserati Ghibli

1 Beoordelingen

5,0