Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Maserati Granturismo

Maserati Granturismo

De Maserati Gran Turismo sluit aan bij oude tradities van Maserati

Met comfortabel uitgeruste en sportief gemotoriseerde vierzitter coupés verwierf de Italiaanse sportautofabrikant Maserati in de jaren '60 een goede reputatie in de voertuigklasse die de Italianen traditioneel Gran Turismo (grote reisauto's) noemen. Lees meer

Informatie over Maserati Gran Turismo

Nadat een uitstapje naar de middenklasse met de Maserati Biturbo in de jaren '80  economisch gezien niet het gewenste succes had gebracht, besloot Maserati-eigenaar Fiat midden jaren '90 om de GranTurismo traditie van zijn tweede sportautomerk naast Ferrari weer nieuw leven in te blazen. De eerste coupé van deze klasse verscheen in 1998 onder de naam Maserati 3200 en vormde met zijn nieuwe moderne design een nieuwe start voor Maserati. Nadat de coupéserie van 2001 tot 2007 gewoon als Maserati Coupé op de markt was verschenen, pakte Maserati bij de opvolger de traditionele benaming weer op. Het nu Maserati Gran Turismo gedoopte model kwam in 2007 voor het eerst op de markt.

De Maserati Gran Turismo als coupé en cabriolet

Voor het design van de Maserati Gran Turismo baseerden de designers van het Italiaanse ontwerpbureau Pininfarina zich op de hoofdlijnen van de carrosserie van de Maserati 3200. Dankzij de naar beneden gebogen voorkant met het brede, ovale radiatorrooster en de langgerekte koplampen benadrukte de Maserati Gran Turismo zijn dynamische elementen echter sterker dan zijn voorganger uit de jaren '90. In plaats van de boemerangvormige achterlichten die kenmerkend waren voor de Maserati 3200 kreeg de Gran Turismo driehoekige achterlichten die niet minder opvallend vormgegeven waren. De Maserati Gran Turismo werd aanvankelijk alleen in een gesloten carrosserieversie als tweedeurs coupé aangeboden. In 2010 werd het modelpalet vervolgens uitgebreid met een cabriolet. De circa 4,88 meter lange Maserati Gran Turismo met een wielbasis van 2,95 meter was in beide carrosserieversies ontworpen als vierzitter.

Ferrari levert de motoren van de Maserati Gran Turismo

Toen de productie in 2007 van start ging kwam als eerste de instapversie van de Maserati Gran Turismo op de markt. Deze had een 4,2 liter V8-motor van Ferrari met een prestatievermogen van 298 kW (405 pk). Daarmee kon de Maserati Gran Turismo in 5,2 seconden van nul naar honderd kilometer per uur accelereren en hij haalde een maximumsnelheid van 285 km/u. Vervolgens verscheen er in 2008 een krachtigere versie met 4,7 liter motor die eveneens door Ferrari geleverd was en een prestatievermogen van 324 kW (440 pk) had. Hiermee kon de Maserati Gran Turismo in 4,9 seconden van nul naar honderd accelereren. In deze S-versie met de grote V8-motor had de Maserati Gran Turismo een maximumsnelheid van maximaal 295 km/u.