Polestar 1 te koop: tweedehands en nieuw

Polestar 1

Polestar 1

Volledig elektrische hybride GT met 600 pk

Een gebruikte Volvo Polestar 1 is een hybride sportcoupé van de nieuwste generatie. Deze sportieve, luxe 2+2 zitter zit bomvol moderne techniek, zowel op het dashboard als bij de aandrijving. Met in totaal zo'n 600 pk aan vermogen en een volledig elektrisch bereik van ruim 150 km, kun je zorgeloos grotere afstanden rijden. Voor de power zorgen de turbo en supercharger in de benzinemotor, zodat je gewoon sportief kunt rijden in deze moderne sportwagen van Volvo. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Model

De Volvo Polestar 1 is een elektrische 2+2 zits performance plug-in hybride van Volvo. Het model is een grote, luxe GT coupé met 441 kW (600 pk) aan vermogen onder de motorkap en een koppel van 1000 Nm. Het model werd in oktober 2017 geïntroduceerd. Met deze auto laat Volvo zien dat hybride sportwagens mooi kunnen zijn en wil zich met de Polestar-serie richten op het ontwikkelen van elektrische high-performance auto’s.

Het model wordt gebouwd op het Scalable Platform Architecture (SPA) platform van Volvo. Ongeveer de helft van de auto is nieuw en speciaal ontworpen door de technici van Polestar. De Polestar 1 is de eerste auto ter wereld met Öhlins Continuously Controlled Electronic Suspension, een compleet nieuwe toonaangevende technologie in het onderstel.

Op de achteras is een Torque Vectoring-systeem ingebouwd in de Polestar 1. Met dit systeem krijgt elk achterwiel precies genoeg koppel krijgt voor een maximale grip. De carrosserie is volledig van koolstofvezel gemaakt. Dit zorgt voor een lager zwaartepunt, een relatief laag gewicht en een torsiestijfheid die 45% groter is. De koolstofvezels zijn goed te zien aan de buitenkant van de auto. De auto heeft, dankzij de toepassing van koolstofvezels, een lage daklijn wat zorgt voor een uniek uiterlijk.

Aan de binnenkant is ook koolstofvezel toegepast, bijvoorbeeld in het dashboard. Je kunt deze auto online bestellen op basis van een 2- of 3-jarig abonnement. Je betaalt een maandbedrag waarin alle kosten zijn inbegrepen, zoals de mogelijkheid om andere Polestar-modellen te gebruiken en een haal- en brengservice voor onderhoud.

De Polestar gaat in 2019 in productie in de nieuwe Chinese Volvo-fabriek in Chengdu. De basisversie kost 159.900 euro. Voor een gebruikte Volvo Polestar 1 betaal je wat minder.

Volvo Polestar 1 en Tesla Model 3

We vergelijken hier de hybride Polestar 1 met de volledig elektrische Tesla Model 3. De Tesla heeft een bereik van 530 km (WLTP) op 1 acculading en heeft 2 onafhankelijke elektromotoren. De Polestar rijdt 150 kilometer puur elektrisch. Het verschil is dat de Polestar de hybride motor kan bijschakelen wanneer dat nodig is en dan wordt datzelfde bereik uiteindelijk ook gehaald.

Het vermogen van de Polestar is 600 pk, terwijl Model 3 het met 204 pk moet doen in de Standard Range uitvoering. Qua interieur zijn beide auto’s modern en voorzien van de laatste technische snufjes, moderne veiligheidsuitrusting en natuurlijk een centraal touchscreen voor de bediening.

De Polestar 1 en de Tesla hebben de mogelijkheid om de auto via een app te ontgrendelen. Bij Tesla kan de gebruiker ook overschakelen naar een keycard. De virtuele sleutel van de Polestar kan aan iemand anders overgedragen worden, bv voor autodelen.

Dan de prijs. Een nieuwe Tesla Model 3 kost ongeveer een derde van wat een nieuwe Polestar 1 kost. En er worden er ook meer van gemaakt. Dat maakt de Polestar 1 tot de meest exclusieve van de 2.

Motoren

De Polestar plug-in hybride wordt aangedreven door de Volvo 2.0 liter 4-cilinder motor met supercharger en turbo. Deze motor levert een vermogen van 308 pk. Deze benzinemotor wordt ondersteund door 3 elektromotoren. Elk achterwiel wordt aangedreven door 1 elektromotor en de 3e motor doet dienst als dynamo. Het totale systeemvermogen is 600 pk met een koppel van 1000 Nm. De Polestar 1 rijdt in circa 4 seconden van 0-100 km/u.

De Polestar 1 heeft 3 oplaadbare accu’s. Samen kunnen ze 34 kWh opslaan. Zo krijgt de Polestar 1 een bereik van circa 150 km (NEDC). Het verbruik ligt op 1,3 liter per 100 km, met een CO2 uitstoot van 29 gr/km.

Uitrusting en opties

De Polestar 1 deelt het interieur met de Volvo S90. De 4 stoelen in de 2+2 GT hebben handgemaakte bekleding met verfijnde leren details. Binnenin zit een uitgekiende interieurverlichting. Deze gaat aan als je de auto in stapt en zorgt voor een warme sfeer tijdens het rijden. In het plafond zit een met leer beklede plafondconsole. Via deze console zijn bepaalde autofuncties te bedienen.

De Polestar 1 is standaard voorzien van:

  • Metallic lak
  • 21 inch
  • Glazen panoramadak
  • Bowers & Wilkins audiosysteem

De matte lak is de enige optie die tegen betaling van een meerprijs voor dit model beschikbaar is.

Sportief elektrisch rijden met de Polestar 1

Dankzij het grote, puur elektrische bereik van 150 km, kom je ver met deze auto. Door het prijskaartje en het sportieve uiterlijk zal de Polestar 1 vooral de rijders aanspreken die het geld ervoor over hebben en iets anders zoeken dan een Tesla.