Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Saab 2000 te koop: tweedehands en nieuw

Saab 2000

Saab: een solide merk

De Zweedse autofabrikant Saab is aanvankelijk begonnen als producent van militaire vliegtuigen in 1937. Na de Tweede Wereldoorlog begint Saab met het produceren van auto's en introduceert in 1947 de Saab 92001. Het bijzondere van deze Saab is dat de kennis van aerodynamica uit de vliegtuigindustrie gebruikt is bij de constructie van deze auto. Met de aerodynamische vormgeving, de tweetaktmotor voorwielaandrijving en de stevige kooiconstructie bracht Saab een ware revolutie teweeg in de autoindustrie.

De Saab 9-3

In 1998 brengt de Zweedse autofabrikant de opvolger van de Saab 900 op de markt: de Saab 9-3. Dit populaire model is verkrijgbaar in drie verschillende versies: de driedeurs coupé, de tweedeurs cabriolet en de vijfdeurs hatchback. De Saab 9-3 heeft een motorinhoud van 1985 cc en een maximaal vermogen van 113 kW en 153 pk. De topsnelheid is 210 kilometer per uur en hij klimt in 8,8 seconden op van 0 tot 100 kilometer per uur. Gedurende de productieperiode van vier jaar werden er regelmatig verbeteringen aangebracht. Zo werd de Saab uit 2000 voorzien van een verbeterde versie van het Trionic motor-managementsysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat de ontsteking, brandstofinspuiting en de druk van de turbo automatisch wordt geregeld waardoor de CO2-uitstoot drastisch wordt verminderd. De Saab 9-3 is ook populair als tweedehands auto, omdat deze Saab uit 2000 zijn tijd ver vooruit was qua luxe. Met bijvoorbeeld de elektrisch bedienbare ramen, cruise control, verwarmde buitenspiegels, climate control, stuurbekrachtiging en zeer comfortabele stoelen is dit nog steeds een zeer complete auto.

De unieke modellen van Saab

De auto's van Saab zijn over het algemeen goed te herkennen door hun karakteristieke vorm en de onderscheidende gril. Zeker als men de Saab 900, de Saab 9000, de Saab 9-3 en de Saab 9-5 naast elkaar zet, dan wordt duidelijk dat Saab een automerk is met karakter. Nieuwere modellen, zoals de Saab 9-4 met een V6-benzinemotor, hebben duidelijk een modernere make-over gekregen, maar zijn zeker net zo geliefd onder de echte Saab-liefhebbers.