Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Saab 9000 te koop: tweedehands en nieuw

Saab 9000

Saab 9000

Een tweedehands auto in de hogere middenklasse

De Saab 9000 is een model van de Zweedse autobouwer Saab en is in 1984 voor het eerst op de automarkt gepresenteerd. Het is een auto in de hogere middenklasse. Hoewel de 9000 Saab een dure auto is, hoeft er niet direct duur in gereden te worden. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Carrosserie

Kleuren

Duurzaam rijden in een luxe auto

In 1997 werd er gestopt met de productie van het model en werd de auto opgevolgd door de Saab 9-5. Concurrenten van deze auto zijn bijvoorbeeld de Fiat Croma, de Alfa Romeo 164, de Lancia Thema, de Volvo 850, BMW 5-serie en de Mercedes E-Klasse.

Specificaties van de auto

Deze 9000 Saab is verkrijgbaar met zowel vier als vijf deuren. Onderdelen van de auto werden onder andere gedeeld met Fiat Croma, de Lancia Thema en de Alfa 164. De maximale topsnelheid van de auto bedraagt zo'n 230 kilometer per uur. De modellen van de auto zijn verkrijgbaar met een automaat of een handgeschakelde transmissie en verder rijdt de auto op benzine of LPG. Eigenlijk is dit tweedehands model van Saab een exemplaar dat niet gemist mag worden voor iedereen die er de voorkeur aan geeft om een auto in de hogere middenklasse aan te schaffen.

Opvallende eigenschappen van de Saab 9000

Er zijn een aantal opvallende kenmerken op te noemen van dit model van de 9000 Saab. Het is een auto die geschikt is voor zowel grote als kleine mensen. Bij de bouw van de auto werd er veel aandacht gegeven aan het comfort en de veiligheid van zowel de bestuurder als de passagiers. Kenmerkend is de grote kofferruimte die gemakkelijk gerealiseerd kon worden vanwege de lange wielbasis. Een ander opvallend verschijnsel is de aandacht die is gegeven aan de energiezuinige motor. Daarmee is het een tweedehands auto die een investering zeer de moeite waard maakt.

Beoordelingen voor Saab 9000

1 Beoordelingen

4,0