Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Een auto-abonnement met een elektrische auto: dit zijn de mogelijkheden

Een elektrische auto wordt voor steeds meer mensen een aantrekkelijke optie. Toch kleven er nog wel wat haken en ogen aan. Niet alleen de actieradius, maar ook de relatief hoge aanschafprijs van een elektrische auto’s vormt voor veel mensen een ‘dealbreaker’.

Elektrische auto’s hebben verschillende voordelen. Ze zijn vriendelijker voor het milieu dan een brandstofauto, je hoeft nooit meer te tanken en een elektromotor levert zijn vermogen in stilte. Ook zijn elektrische auto’s vaak krachtiger en sneller dan auto’s met een verbrandingsmotor. Daar staat dan weer tegenover dat het opladen van een elektrische auto doorgaans langer duurt dan tanken en op lange ritten de actieradius een beperkende factor kan vormen. Ook zijn elektrische auto’s vandaag de dag nog steeds duurder dan hun equivalenten op benzine, al is het prijsverschil wel kleiner dan het ooit was.

Door de relatief hoge aanschafwaarde van een elektrische auto is het al snel aantrekkelijk om er eentje te (private)leasen. Dan hoef je niet in één keer het hele bedrag op te hoesten, maar geniet je wel van de voordelen van elektrisch rijden. Een andere optie is het nemen van een auto-abonnement op een elektrische auto. Via AutoScout24 heb je de keuze uit meer dan 40 verschillende elektrische auto’s en aanbiedingen voor abonnementen.

Welke elektrische auto’s kun je krijgen met een auto-abonnement?

Deze vraag zou je eigenlijk andersom moeten stellen, want er zijn heel veel verschillende soorten elektrische auto’s te krijgen in combinatie met een auto-abonnement: van een Dacia Spring tot een Jaguar I-Pace; voor iedereen is er wel wat wils.

Dit zijn de elektrische auto’s - oplopend naar prijs - die je momenteel via AutoScout24 kunt bestellen met een auto-abonnement. Als er twee prijzen bij een auto staan, zijn er meerdere aanbieders die deze auto via een abonnement aanbieden. Bij iedere prijs hebben we de desbetreffende aanbieder vermeld, waarbij het duurste abonnement altijd achteraan staat.

Welke van deze modellen je moet hebben, hangt helemaal van je gebruikspatroon af. Rij je veel in de stad, dan zijn de goedkopere modellen over het algemeen een prima keuze. Als je relatief vaak langere afstanden moet rijden, of simpelweg op zoek bent naar meer comfort of een snellere auto, dan kom je bij de duurdere modellen uit.

Als je kijkt naar het maandbedrag en wat iedere auto biedt, zijn de Kia e-Niro en Volkswagen ID.3 van Sixt+ en Hertz interessante opties. Dan heb je een elektrische auto met voldoende actieradius en ruimte en blijft het te betalen maandbedrag nog enigszins binnen de perken. Heb je een elektrisch personenbusje nodig, dan is de Mercedes-Benz EQV 300 L van Sixt+ een unieke optie in het aanbod. Op zoek naar snelheid? Dan kun je je lol op met de Tesla Model 3, Polestar 2, Kia EV6 en Jaguar I-Pace.

Aan de andere kant van het spectrum staat de Dacia Spring, de goedkoopste elektrische auto op ons auto-abonnementenportal. Je rijdt er al in voor €599 per maand, maar hou er wel rekening mee dat de Spring een beperkte actieradius heeft en zich ook qua comfort het beste leent voor gebruik in de stad.

Welke aanbieders zijn er?

De aanbieders die op dit moment elektrische auto’s aanbieden in combinatie met een auto-abonnement, zijn Carsub, Drivenjoy, Godrive.nu, Sixt+ en Hertz. Voor de belangrijkste verschillen in de abonnementsvoorwaarden tussen de aanbieders, kun je deze pagina raadplegen.

Wat opvalt is dat Carsub in de goedkopere prijsklasse het beste vertegenwoordigd is, terwijl de grotere verhuurbedrijven Sixt met Sixt+ en Hertz met Hertz Minilease juist in het duurdere segment meer opties te bieden hebben. Voor zowel Carsub, Sixt+ en Hertz Minilease geldt dat deze auto-abonnementen flexibel zijn na 1 maand. De overige voorwaarden, zoals de te betalen borg, het eigen risico en het aantal vrije kilometers per maand, verschillen wel van elkaar. Zo krijg je bij Sixt+ altijd 750 vrije kilometers per maand, bij Hertz Minilease kun je kiezen uit 1.000 of 3.000 kilometer en bij Carsub ligt het aantal vrije kilometers op 1.250 kilometer.

Een belangrijk voordeel van het auto-abonnement is dat je - afhankelijk van de aanbieder - niet vastzit aan één type auto, maar juist kunt wisselen van auto. Dat is in principe mogelijk bij alle grote aanbieders die een ruim assortiment auto’s in hun vloot hebben.

Wat zijn de voordelen van een auto-abonnement met een elektrische auto?

We blijven even bij het wisselen van auto, omdat dat één van de grote voordelen is van een auto-abonnement in combinatie met een elektrische auto. Zo kun je bijvoorbeeld - al dan niet tijdelijk - kiezen voor een wat groter of juist kleiner model, afhankelijk van hoeveel ruimte of actieradius je op dat moment nodig hebt. Je zit dus nooit voor een langere periode vast aan dezelfde auto. Dat is wel zo prettig. Bij een private-leasecontract is dit niet mogelijk.

De flexibiliteit kan ook nuttig zijn als je een keer een langere rit moet maken met je auto, bijvoorbeeld naar je vakantiebestemming. Met een auto-abonnement is het indien je dat wenst eenvoudig om voor die periode te wisselen naar een benzineauto. Dan heb je niet te maken met de huidige ongemakken van elektrisch rijden in het buitenland.

Elektrische auto’s zijn verder doorgaans duur in de aanschaf. Bij een auto-abonnement betaal je maandelijks voor het gebruik van de auto en hoef je niet in één keer een hoog bedrag op te hoesten. Wel is het zo dat het maandbedrag van een auto-abonnement op een elektrische auto daardoor vaak hoger is dan dat van vergelijkbare alternatieven op benzine.

Verder blijven de bekende voordelen van het auto-abonnement ook overeind bij een elektrische auto. Je kunt na de minimale looptijd bij de meeste aanbieders opzeggen wanneer je wilt, je krijgt geen BKR-registratie en zit niet vast aan een langlopende financiële verplichting. Een auto-abonnement is dus uitermate geschikt als je maar voor korte duur een auto nodig hebt. Daarnaast bieden veel aanbieders de mogelijkheid om je abonnement te pauzeren, bijvoorbeeld als je voor een tijdje naar het buitenland gaat. Je hoeft dan niet door te betalen voor een auto die je verder toch niet gebruikt, wel zo prettig voor de portemonnee. Ook thuisbezorging behoort in sommige gevallen tot de mogelijkheden.

Hoe vind ik het auto-abonnement dat bij me past?

Op het auto-abonnementenportal van AutoScout24 kun je in het aanbod van de bij ons aangesloten aanbieders onder meer filteren op het type auto, de soort brandstof en de vrije kilometers die je per maand wil hebben. Op die manier vind je altijd het auto-abonnement dat bij jou past!

Veelgestelde vragen over auto-abonnementen

In een auto-abonnement zijn alle kosten voor het gebruik van de auto inbegrepen. Dit is inclusief allrisk-verzerkering, wegenbelasting, onderhoud, 24/7 pechhulp en bij specifieke aanbieders ook een bandenwissel. Alleen de brandstof, parkeerkosten, tol en eventuele boetes zijn voor jou.

Als je een auto-abonnement afsluit, wordt het niet aangemeld bij het BKR als lening. Dit heeft verder geen invloed als je bijvoorbeeld nog een hypoteek wilt afsluiten. Bij het afsluiten van een private lease contract, wordt het wel aangemeld bij het BKR als lening en heeft het invloed op hoogte van jouw maximale hypotheek.

  • Auto's wisselen. Sommige aanbieders bieden je de mogelijkheid om jouw auto permanent of voor een korte looptijd, zoals een roadtrip, te ruilen.
  • Beschikbaarheid. Door de populariteit van auto-abonnementen en het wereldwijde chiptekort kunnen er soms wachttijden zijn voor specifieke auto's.
  • Minimale contractduur. Sommige aanbieders bieden een auto-abonnement van minimaal één maand en andere van een paar maanden.
  • Aantal kilometers. Sommige aanbieders hebben een maximaal aantal kilomters dat je kunt rijden en andere hebben een onbeperkt aantal kilomters. Soms kun je bijvoorbeeld ook je ongebruikte kilometers meenemen naar de volgende maand.
  • Eenmalige kosten. Controleer ook de kosten voor het eigen risico van de verzerkering en eventuele eenmalige kosten zoals de bezorgkosten.
  • Minimale leeftijd. Sommige aanbieders hebben een minimale leeftijdsgrens en een minimale duur van je rijbewijs. Dit kan variëren afhankelijk van het model of het motorvermogen.

Bij alle aanbieders op AutoScout24 is de verzekering onderdeel van het maandbedrag. Het is dus niet mogelijk om gebruik te maken van je eigen verzekering. Normale slijtage is inbegrepen in het maandbedrag en wordt niet in rekening gebracht bij het inleveren van de auto.

Het eigen risico voor schade verschilt per aanbieder, dus check hier de voorwaarden om te weten wat van toepassing is op je auto-abonnement.

Het varieert, maar normaal gesproken kun je binnen een week na het afsluiten van een auto-abonnement een auto krijgen.

Zo lang als je wilt! Het auto-abonnement loopt tot je het zelf opzegt.

Onze aanbieders hebben ook diverse elektrische auto's beschikbaar gesteld die je kunt aflsuiten met een auto-abonnement.

Bij sommige aanbieders kun je het auto-abonnement al na een maand opzeggen. Andere aanbieders hebben een langere looptijd. Controleer hiervoor de voorwaarden per aanbieder bij de adverentie.

Alle artikelen

Shortlease en auto-abonnement: wat zijn de verschillen?

Advies · Auto-abonnement

Het auto-abonnement en huur: wat zijn de verschillen?

Advies · Auto-abonnement

Een auto huren voor de lange termijn: wat zijn de opties?

Advies · Auto-abonnement
Ontdek meer