Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Verkooptips
Verkooptips

Waardebepaling

De juiste verkoopprijs is een belangrijk punt en leidt uiteindelijk tot een succesvolle of mislukte verkoop. Maar wat is eigenlijk "de juiste prijs"? En vooral: waar vind ik die of hoe kan ik die bepalen? Gebruik de volgende informatiebronnen en bepaal de perfecte verkoopprijs.

Marktprijs

Het meest eenvoudige is natuurlijk het huidige aanbod bekijken om een verkoopprijs te bepalen. Zoek op AutoScout24 en gebruik criteria die overeenkomen met uw auto. Daarmee krijgt u een goed beeld van wat de huidige vraagprijzen zijn van vergelijkbare auto's. Maar het kan nog makkelijker. Met behulp van de AutoScout24 prijsanalyse krijgt u eenvoudig een overzicht van huidige prijzen van uw auto. U kunt filteren op kilometerstand en bouwjaar zodat u een nog beter beeld krijgt van het huidige marktaanbod en de bijbehorende prijzen. Naar de AutoScout24 prijsanalyse

Waardebepaling

U kunt de precieze waarde van uw auto met zijn speciale eigenschappen ook professioneel laten bepalen aan de hand van een taxatierapport. U kunt hiervoor terecht bij gespecialiseerde bedrijven. Veelal worden dit soort taxaties uitgevoerd om de vervangingswaarde van een auto te bepalen voor de verzekering. Daardoor kan een taxatieprijs afwijken van de werkelijke huidige marktprijs.

De ANWB/BOVAG-koerslijst

U kunt ook de ANWB Autokoerslijst raadplegen. De koerslijst geeft zowel richtprijzen voor gebruikte auto's bij inruil bij een autobedrijf of merkdealer, als richtprijzen voor aan- en verkoop tussen particulieren. De richtprijzen worden berekend op basis van de door u ingevulde kilometerstand. In de koerslijst vindt u auto's tot twaalf jaar oud.

Autobedrijven

Ook de dealerprijs vormt een referentiepunt als u deze juist inschat. Rij naar een tweedehands-autobedrijf en biedt uw auto aan. Doorgaans zal de dealer u bij interesse een prijs rond de ondergrens aanbieden, omdat hij bij de doorverkoop winst moet kunnen maken. Als u bij hem een andere, duurdere auto koopt, valt de geboden prijs meestal hoger uit. Dealer zoeken

Prijs vaststellen

Aan de hand van deze aanknopingspunten kunt u de prijs vaststellen. Zorg voor enige speelruimte als onderhandelingsbasis. Het is namelijk gebruikelijk dat er over de prijs wordt onderhandeld en daar dient u vanaf het begin rekening mee te houden. Als u weinig reacties krijgt op uw auto kunt u opnieuw kijken of uw prijs wel marktconform is en hem zonodig aanpassen in uw advertentie.

Alle artikelen

Auto verkopen en kentekenbewijs overschrijven

Auto verkopen · Aan de slag met de verkoop

Snel je auto verkopen - hoe doe je dat?

Auto verkopen · Aan de slag met de verkoop

Je auto verkopen aan een particulier

Auto verkopen · Aan de slag met de verkoop
Ontdek meer