Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Waardebepaling

De juiste verkoopprijs is een belangrijk punt en leidt uiteindelijk tot een succesvolle of mislukte verkoop. Maar wat is eigenlijk "de juiste prijs"? En vooral: waar vind ik die of hoe kan ik die bepalen? Gebruik de volgende informatiebronnen en bepaal de perfecte verkoopprijs.

Marktprijs

Het meest eenvoudige is natuurlijk het huidige aanbod bekijken om een verkoopprijs te bepalen. Zoek op AutoScout24 en gebruik criteria die overeenkomen met uw auto. Daarmee krijgt u een goed beeld van wat de huidige vraagprijzen zijn van vergelijkbare auto's. Maar het kan nog makkelijker. Met behulp van de AutoScout24 prijsanalyse krijgt u eenvoudig een overzicht van huidige prijzen van uw auto. U kunt filteren op kilometerstand en bouwjaar zodat u een nog beter beeld krijgt van het huidige marktaanbod en de bijbehorende prijzen. Naar de AutoScout24 prijsanalyse

Waardebepaling

U kunt de precieze waarde van uw auto met zijn speciale eigenschappen ook professioneel laten bepalen aan de hand van een taxatierapport. U kunt hiervoor terecht bij gespecialiseerde bedrijven. Veelal worden dit soort taxaties uitgevoerd om de vervangingswaarde van een auto te bepalen voor de verzekering. Daardoor kan een taxatieprijs afwijken van de werkelijke huidige marktprijs.

De ANWB/BOVAG-koerslijst

U kunt ook de ANWB Autokoerslijst raadplegen. De koerslijst geeft zowel richtprijzen voor gebruikte auto's bij inruil bij een autobedrijf of merkdealer, als richtprijzen voor aan- en verkoop tussen particulieren. De richtprijzen worden berekend op basis van de door u ingevulde kilometerstand. In de koerslijst vindt u auto's tot twaalf jaar oud.

Autobedrijven

Ook de dealerprijs vormt een referentiepunt als u deze juist inschat. Rij naar een tweedehands-autobedrijf en biedt uw auto aan. Doorgaans zal de dealer u bij interesse een prijs rond de ondergrens aanbieden, omdat hij bij de doorverkoop winst moet kunnen maken. Als u bij hem een andere, duurdere auto koopt, valt de geboden prijs meestal hoger uit. Dealer zoeken

Prijs vaststellen

Aan de hand van deze aanknopingspunten kunt u de prijs vaststellen. Zorg voor enige speelruimte als onderhandelingsbasis. Het is namelijk gebruikelijk dat er over de prijs wordt onderhandeld en daar dient u vanaf het begin rekening mee te houden. Als u weinig reacties krijgt op uw auto kunt u opnieuw kijken of uw prijs wel marktconform is en hem zonodig aanpassen in uw advertentie.

Alle artikelen

Contact opnemen met de koper

Advies · Auto verkopen

Fraude op internet

Advies · Auto verkopen

Proefrit tijdens de verkoop

Advies · Auto verkopen
Ontdek meer