Nieuws: Abarth 500 – Novitec bouwt Italiaans knalapparaat!

Met neme een Abarth 500, een grotere turbo en de expertise van Novitec. Wat heb je dan? Nou, een Italiaans knalapparaat pur sang.

De Abarth 500 is van zichzelf al een fantastisch scheurijzer. Gaat Novitec ermee aan de haal dan is het resultaat helemaal vuurwerk. De normaliter van opgevoerde Italiaanse exoten bekende tuner wist de 1.4 naar een vermogensafgifte van liefst 212 pk en 325 Nm te peppen. Serieuze waarden voor een auto van nog geen vier meter lang. De opgezweepte Italiaantje knalt hier dan ook in 6,8 seconden mee naar de 100 km/h en zal zich niet eerder gewonnen geven bij een snelheid van 223 km/h.

Preparaties Hoe Novitec dit heeft bereikt? Nou, in eerste instantie moest de turbo van de Multijet-motor groter. Die werd dus vervangen. Vervolgens ging het motormanagement op de schop, werd de brandstofinspuiting gewijzigd en andere (sport)filters geplaatst voor een optimale ademhaling. Een performance uitlaatsysteem draagt tevens bij aan de toegenomen krachtontwikkeling van 77 pk en 119 Nm. De tuningkit gaat gebukt onder de naam "Novitec NT4-Corse" en is verkrijgbaar voor een bedrag van € 3.016,-. Iets minder kan overigens ook. Het vermogen blijft dan steken op 164 pk, nagenoeg gelijk aan dat van de 500 Esseesse. Die accelereert in 7,4 seconden naar de honderd en piekt op 211 km/h.

18 inch Om de krachtuitspattingen onder de kap ook naar de buiten toe te verstevigen heeft Novitec zijn keus laten vallen op een sinistere setting. Diepzwarte lak en dito wielen. Ze zijn vanaf € 1.106,- te verkrijgen in meerdere spaaksmaken en in de maten 17 of 18 inch. Zelfs dan is het nog mogelijk de Abarth 500 te verlagen met 35 mm. Met de hoogte te variëren dempers kun je zelf aan het stellen slaan. En mocht je het eindtraject van het uitlaatsysteem op de foto's niet mooi vinden, Novitec heeft ze ook met twee eindpijpen aan weerszijden en in verschillende vormen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

EU wil kinderdetectiesystemen verplichten om hittedoden te voorkomen

Autonieuws

Is de Mercedes EQV de eerste elektrische premium-mpv ter wereld?

Autonieuws

Tesla verliest grote Model 3-order door kwaliteitsproblemen

Autonieuws
Ontdek meer