Nieuws: Alfa Romeo 4C – Alfa Romeo presenteert prijzen van de 4C

Alfa Romeo heeft de prijzen bekend gemaakt van hun jongste telg, de 4C. Voor € 59.650,- staat de vederlichte sportwagen bij de alfa-dealer. Geen verkeerde prijs als je ziet wat je er voor krijgt!

Want waar vind je nog een 240 pk sterke achterwielaangedreven sportwagen die in 4,5 seconden op de honderd zit voor minder dan 60 mille? En dan te bedenken dat de Italiaan 895 kilo weegt, gebouwd wordt door Maserati, een hoogstaand koolstofvezel monocoque bezit en uit vele moderne kunststoffen en metalen is opgetrokken. Grazie Alfa!

Launch Edition Kleine teleurstelling is dat Alfa laat weten dat de nog lichtere 4C Launch Edition uitverkocht is. Voor € 68.141,- kreeg je onder meer een aangepast sportonderstel en de nodige carbon onderdelen. Maar ook de 'gewone' 4C belooft een feestje te worden. De nieuwe 1.750 cc turbobenzinemotor is altijd gekoppeld aan de TCT-transmissie met dubbele koppeling. Hij krijgt standaard 17 inch- voor en 18 inch velgen achter, een sperdifferentieel, LED-dagrijverlichting, radio/MP3-speler en het DNA-systeem met zich mee. Met dit laatste systeem is de afstelling van je 4C te adapteren. Nieuw daarbij is de optie 'Race' die naast Dynamic, Natural en All Weather door Alfa Romeo is toegevoegd. Opmerkelijk is dat de Italianen standaard geen airco monteren om de fanaticus de kans te geven zijn Alfa zo licht mogelijk te houden. Deze klimaatregelaar is overigens wel gewoon gratis te bestellen. Optioneel zijn er onder meer rood- of zwartleren zetels en 19 inch velgen verkrijgbaar. De lederen opbergtas en 4C-trolley zorgen er ten slotte voor dat je helemaal bij je auto matcht. De eerste reeks 4C's worden begin volgend jaar in Nederland afgeleverd.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer