Nieuws: Alfa Romeo Giulia – Alfa Romeo Giulia gaat erin als pancetta

Toen Alfa Romeo de Giulia medio 2015 presenteerde dachten velen, inclusief Alfisti: 'Als dat maar goed gaat…' Vervolgens kwam het geduldige wachten – waarmee nog meer argwaan werd gewerkt. En nog altijd is het nieuwste paradepaardje uit Turijn niet volop verkrijgbaar.

Toch worden de verwachtingen nu al overtroffen. Lang niet alle media, waaronder ook wij, heeft al met de nieuwe Giulia kunnen rijden. Maar de veelal internationale titels die al wel in de gelegenheid zijn gesteld, stapten met een glimlach uit. Dat alleen al maakt de Italianen blij. Tegelijk beseffen ze in Turijn maar al te goed dat een positief gerecenseerde auto nog geen goed verkopende auto betekent. De tijd zal dat uitwijzen. Een voortvarende verkoopstart pakt niemand de nieuwe Giulia meer af in elk geval. En je weet wat ze daarover zeggen…

Uitverkocht Een goed begin is het halve werk. Wel, in het geval van Alfa Giulia zelfs het hele werk… voor de rest van 2016 althans. De beoogde verkoopdoelstelling van dit jaar is namelijk nu al behaald aan 'blinde' orders, zo stelt Alfredo Altavilla, de topman bij FCA Europa. Nu kan het zo zijn dat Alfa Romeo de hoogte hiervan aan de voorzichtige kant heeft gehouden, maar laten we de Giulia vooral het voordeel van de ontstane twijfel geven.

Veel Audi en BMW-inruilers Opmerkelijk is dat er regelmatig een A4- en 3-serie-rijder zijn auto komt inruilen op een Giulia, precies die twee modellen waar Alfa het – tijdens de ontwikkeling – op heeft gemunt. Of deze kopers van nature Alfisten zijn die jaren geleden elders hun gram haalden omdat Alfa ze in de steek liet, is niet bekend. Dat zou pas echt leuk zijn.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

'Bestuurders overschatten assistentiesystemen, vooral Tesla Autopilot'

Bentley Continental GT Convertible: niets moet, alles kan

Kabinet halveert subsidie elektrische auto's en schroeft bijtelling op

Ontdek meer