Nieuws: Alfa Romeo Giulia – Pittige vanafprijs voor Alfa Romeo Giulia

Alfa Romeo (Nederland) weet de spanning er goed in te houden. Want met nog slechts een maandje te gaan tot aan de dealerintroductie, zijn dit nu pas de prijzen van de nieuwe Giulia.

Wie het nieuws rond de nieuwe Alfa Romeo Giulia heeft gevolgd (en dan met name de bekendmaking van het beschikbare motorpalet), zag de bui al hangen: de prijzen zullen hoger liggen dan gemiddeld in het D-segment. Zo gaat dat nu eenmaal wanneer het motorprogramma louter bestaat uit relatief sterke krachtbronnen.

Vanaf 40 mille Om vervolgens maar meteen met de deur in huis te vallen: de Giulia is er vanaf € 39.450,-. Dat is zomaar eventjes – slik! – tien mille meer dan waarvoor de Mondeo, Mazda6, Renault Talisman en Passat in de boeken staan. Evenwel moet gezegd dat je bij deze concurrenten dan geen 200 pk sterke 2.0 liter turbobenzinemotor in het vooronder hebt liggen, maar veelal zo'n 75 pk minder. Bovendien koppelt Alfa de instap-Giulia standaard aan een 8-traps automaat.

Oftewel, per saldo komt de Giulia er nog best aantrekkelijk geprijsd uit de bus zodra je er een gelijkwaardige rivaal tegenover zet. Anderzijds zou ook Alfa moeten weten dat het gros van de kopersmarkt in het D-segment winkelt tót pak 'm beet 35 mille. Het is dan ook te hopen dat de Giulia snel met een betaalbaardere motorvariant komt. Dan maar iets minder pk's.

Dieselen Heb je toch een broertje dood aan benzinesnuiven, maar des te meer een zwak voor dieselen, dan kom je er helaas niet veel beter van af. Ook met een dieselmotor in het vooronder is de Giulia pittig geprijsd. Het palet begint bij de 136 pk sterke 2.2 JDTm, die te rijden valt tegen € 39.950,-. De 150 pk sterke versie van deze motor staat in de boeken voor € 40.450,- en als ook dit vermogen niet voldoende hoog is, is er nog een diesel met 180 pk. Die kost minstens € 43.750,-.

Giulia Q Blijft nog over de bloedsnelle Giulia Q. En laat die nu het scherpst geprijsd zijn van alle Giulia's, weggezet tegen de directe concurrentie. Alfa vraagt namelijk € 107.950,- voor dit 510 pk sterke topmodel. En ja, dat is scherp, ook al vergt de Mercedes-AMG 63 AMG een paar duizend euro minder. Echter die über-C schopt het slechts tot 476 pk. Pas met de C 63 AMG S wordt de Giulia Q geëvenaard in vermogen, maar daar staat een meerprijs van 9 mille tegenover. De BMW M3, die andere aartsrivaal van de Giulia Q en goed voor 431 pk, is er vanaf € 109.585,-.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

'Bestuurders overschatten assistentiesystemen, vooral Tesla Autopilot'

Bentley Continental GT Convertible: niets moet, alles kan

Kabinet halveert subsidie elektrische auto's en schroeft bijtelling op

Ontdek meer