Nieuws: Alpina B4 BiTurbo – Alpina B4 BiTurbo als voorloper op de M4

Als je écht niet kunt wachten op de nieuwe BMW M4 dan biedt de tuner Alpina bij deze een alternatief. Dit is de Alpina B4 BiTurbo.

Iedere keer als BMW met een M-model op de proppen komt is het steevast Alpina dat daar op reageert, zo niet op vooruit loopt. En in het geval van de BMW M4, die we volgend jaar mogen verwachten, is dat niet anders. Toch draait het volgens Alpina, in tegenstelling tot de M4, bij de B4 niet enkel om sportieve prestaties. Een combinatie van een behoorlijke dosis vermogen, genoeg koppel en de hightech transmissie biedt volgens de tuner juist een ideale mogelijkheid tot ontspannen cruisen.

Clean Zulke woorden klinken allemaal zeer geriefelijk en elegant en daar past zeker geen schetterend exterieur bij. En dus houdt Alpina het uiterlijk als altijd nogal braaf. Aan de voor- en achterkant werd de B4 BiTurbo voorzien van een subtiele spoilerlip en er werd een 7,5 kilogram lichtere RVS-sportuitlaat, ontwikkeld in samenwerking met Akrapovic, gemonteerd. Nog het meest markant aan de nieuwe Alpina zijn de karakteristieke 20 inch Alpina Classic-velgen met Michelin Pilot SuperSport-banden. Ook de innerlijke aanpassingen zijn gering, zodat deze Japanse en dus rechtsgestuurde, B4 erg clean oogt. Er zijn enkel speciale Lavina-lederen zetels, een set andere vloermatten en de bekende Alpina-badges aangebracht.

410 pk Het grootste nieuws is het bijkomend vermogen dat Alpina uit het motorblok heeft weten te werven. En zo clean als het exterieur en interieur is gebleven, zo grof gaat het er onder de kap aan toe. Als basis voor de B4 diende de BMW 435i, waarin het zescilinderblok af-fabriek goed is voor 306 pk. Na de Alpina-therapie levert de 3.0 liter maar liefst 410 pk en een forse 600 Nm aan koppel. Het zijn slechts 20 paarden minder dan de M4 uitspuugt. Een automatische 8-traps ZF-versnellingsbak knalt de sportieve coupé van Duitse makelij door de verzetten en zorgt dat de prestaties van de B4 er niet om liegen. Van 0 naar 100 km/h duurt slechts 4,2 seconden en pas bij 305 km/h vind deze BiTurbo het welletjes. Het opgegeven gemiddelde verbruik ligt op 7,6 liter per kilometer, voor wat het waard is.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Mercedes zet A-Klasse en B-Klasse onder stroom

Autonieuws

Goedkope Audi Q5 kopen? Neem de nieuwe Q5 plug-in hybrid!

Autonieuws

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws
Ontdek meer