Nieuws: Aston Martin Vantage – Nieuwe Aston Martin Vantage zo goed als af

2017 zou, zoals werd beloofd, het jaar worden van de langverwachte opvolger van de Aston Martin V8 en V12 Vantage. En dat kan nog steeds.

Middels deze zelf uitgestuurde spyshots laat Aston Martin weten dat de auto, die grote gelijkenis toont met de DB10 uit Spectre, zich in de laatste ontwikkelingsfase bevindt. Vrijwel iedereen was ervan overtuigd dat de DB10 kort na de bioscooprelease van de 24'ste James Bond-film Spectre door Aston Martin gepresenteerd zou worden als dé opvolger van de toen al 10 jaar oude Vantage. Maar nee. De Britten hielden zowaar voet bij stuk dat de DB10 exclusief voor 007 was ontwikkeld en ontworpen. Echter om de fans van 's werelds beroemdste geheimagent toch wat terug te geven, werden er tien DB10's gebouwd voor de gewone, hetzij zeer gefortuneerde sterveling. En daarmee basta!

Look-a-like Zomaar eventjes exclusief voor Hollywood een serieuze sportauto ontwikkelen, hoe kan een relatief klein merk als Aston Martin zich zoiets permitteren? Nou, niet. En dus moest de DB10 in niet geringe mate wel model staan voor de daadwerkelijke opvolger van de stokoude Vantage. En voilà, zie hier het bewijs! Weliswaar enkele jaren later dan verwacht, maar beter laat dan nooit. De visuele gelijkenissen met James' laatste auto van de zaak – die op papier een conceptcar zou zijn – zijn groot. En dat is mooi, heel mooi.

Druk op de ketel dankzij AMG Over de techniek onderhuids doet Aston Martin nog altijd zeer geheimzinnig. Dat is haar goed recht, echter door de recente samenwerking met AMG laten de motoropties zich vrij makkelijk raden. Zoveel motorvarianten heeft de Duitse performancedochter van Mercedes-Benz – die passen bij de allure van een Aston Martin – immers ook niet op de plank liggen. Enkel de V8-biturbo en V12, eveneens met dubbele turbo's, kunnen we verzinnen. Twee krachtcentrales die reeds al in de DB11 worden gebruikt en zeer waarschijnlijk ook hun weg zullen vinden naar de nieuwe Vantage. Hetzij misschien in iets geknepen vorm.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer