Nieuws: Audi 7-zits MPV – Audi-topman bevestigt komst 7-zits MPV

Enkele maanden geleden werd het nog stellig ontkend, maar nu heeft een topman bij het merk dan toch toegegeven dat Audi werkt aan een sportieve, 7-persoons MPV. De introductie van het model, waarmee Audi wederom een voor hen nieuw segment instapt, vindt naar verwachting in 2016 plaats.

Audi toont lef of heeft gewoonweg enorme grootheidswaanzin om met een lel van een MPV-achtige te komen terwijl die markt al jaren aan het krimpen is. Ooit floreerden dergelijke auto's als de Ford S-Max, Volkswagen Sharan en Renault Espace, maar tegenwoordig zijn ze maar wat blij een nieuwe eigenaar te vinden. Om nog maar te zwijgen over de Mercedes-Benz R-klasse en ook de BMW 5-serie GT die het in 't begin van hun carrière nog best aardig deden, maar nu in het verdomhoekje van de showroom staan. Desondanks heeft Audi er alle vertrouwen in dat hun sportief getinte 7-persoons MPV wel gaat slagen.

Verlengd MQB Volgens Autocar die heeft gesproken met de Chef Verkoop & Marketing bij Audi, Peter Schwarzenbauer, is de ontwikkeling van de naar verluidt 4,5 meter lange MPV-achtige Audi al in gang gezet. Als platform zal gebruik worden gemaakt van een verlengd MQB-platform dat mogelijkheden biedt voor twee- en vierwielaandrijving. Motoren zullen van de laatste generatie zijn en in lijn liggen met wat Audi heden beschikbaar stelt voor de A1 en A3. Daaruit kunnen we meteen opmaken dat Audi met hun nieuwe MPV niet de aanval opent op de eerdergenoemde Mercedes en BMW die enkel worden geleverd met krachtige motoren en daarmee aan de bovenkant van de markt gepositioneerd zijn.

Roadjet Terwijl de techneuten aan de basis werken zijn de designers bij Audi al druk aan het tekenen geslagen hoe de nieuwe auto eruit moet komen te zien. Schwarzenbauer heeft laten doorschemeren dat de S-Max van Ford als één van de weinige sportief gelijnde MPV´s een bron van inspiratie is, maar ook Audi's eigen Roadjet Concept uit 2006 is afgestoft om dienst te doen als model. Over een modelnaam denkt Audi nog na, maar in de wandelgangen is de 'V' (wat zou staan voor Vario) al meerdere malen gevallen. Na lancering zou de V-range dan over de gehele breedte van Audi's modellenreeks gevoerd kunnen worden, net als het merk dat doet met de Q-lijn.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Per 1 januari stijgt in vijf provincies de wegenbelasting

Autonieuws

De vernieuwde Jaguar F-Type kijkt boos

Autonieuws

Bescheiden facelift voor de Opel Insignia is bescheiden

Autonieuws
Ontdek meer