Nieuws: Audi A5 & S5 Cabriolet – Appels met peren maakt Audi A5 Cabriolet fors duurder.

Audi heeft de prijzen van de nieuwe A5 Cabriolet bekendgemaakt en die zijn eventjes slikken. De vanafprijs ligt namelijk ruim tien mille hoger dan voorheen, al is hier een verklaring voor.

Per direct is de nieuwe Audi A5 Cabriolet te bestellen voor € 61.665,-. Wie daarmee snel is kan bij het aanbreken van de lente rijden en je moet dan wel van (open) dieselen houden. Voor dit geld rijd je namelijk de 2.0 liter TDI met 190 pk.Hier wringt 'm ook meteen de schoen wat het enorme prijsverschil met de uitgaande generatie betreft. Die was er namelijk ook met tweeliter TFSI, die voor nog geen halve ton van eigenaar wisselde. Voor de nieuwe generatie is dat benzineblok pas later verkrijgbaar. Goedkoper A5 Cabriolet rijden zal dus zeker mogelijk zijn. Het duurt gewoon wat langer. Vergelijk je appels met appels, dan is de A5 Cabriolet er zo'n 2.500 euro duurder op geworden.

S5 Moet een A5 Cabriolet naast stijlvol ook bloedsnel zijn, dan heeft Audi daarvoor de 2.0 TFSI met 252 pk voor € 65.385,- of, nog beter, de S5 Cabriolet. Die laatste geniet zelfs 354 pk uit een dubbel geblazen zescilinder en staat in de boeken voor € 91.495,-.

Standaarduitrusting De A5 Cabriolet is er in de uitvoeringen Basic, Design en Sport. Altijd standaard zijn Xenon-verlichting, Audi drive select, MMI radio plus met 7 inch kleurenscherm, stoelen met een bekledingscombinatie van leer en kunstleder, gordel-microfoons en automatisch bedienbare softtop.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Per 1 januari stijgt in vijf provincies de wegenbelasting

Autonieuws

De vernieuwde Jaguar F-Type kijkt boos

Autonieuws

Bescheiden facelift voor de Opel Insignia is bescheiden

Autonieuws
Ontdek meer