Nieuws: Audi A5 Sportback – Nieuwe Audi A5 Sportback in drievoud gepresenteerd

Eng gewoon. En tegelijk ongelofelijk knap. Alsof onze vaste illustrator en de ontwerper van de nieuwe Audi A5 Sportback één en dezelfde persoon zijn. Zo dicht zat zijn helderziende computerillustratie tegen de daadwerkelijke vorm van de nieuwe, vierdeurs A5 aan.

Of zeg dit vooral iets over de voorspelbaarheid van Audi-designs? Hoe dan ook, de nieuwe Audi A5 Sportback is wederom een plaatje van een auto geworden. Op zich logisch, want dat was de oude immers ook (en nog steeds, vinden wij). De Duitsers presenteren de vierdeurs A5 meteen in drievoud: in de gewone uitvoering, als sportieve en zeer krachtige S5 en als A5 g-tron die zowel benzine als aardgas lust.

Langer dan Coupé De A5 Sportback als flamboyante versie van de A4 bleek van meet af aan een schot in de roos. Het begeerlijke lijnenspel van een coupé en toch de praktische bruikbaarheid van een sedan, wie wil dat nu niet? Velen, zo is gebleken. Ook nu laat Audi weer het beste van deze twee werelden samensmelten. De nieuwe Sportback is daartoe zelfs ietsje langer dan de pas geïntroduceerde A5 Coupé. Zes centimeter om precies te zijn en deze extra centimeters komen geheel ten goede aan het achtersteven van de Sportback. Zo is de beenruimte gegroeid, alsook de bagageruimte. In die laatste past voortaan standaard 480 liter.

Motoren Audi levert de A5 Sportback met twee TFSI- en drie TDI-motoren. Qua vermogen lopen ze uiteen van 190 pk tot 286 pk, en dan hebben we het over het normale leveringsprogramma. Tegelijk is de S5 Sportback namelijk gepresenteerd, de topper van het gamma (totdat er een RS 5 komt, hopelijk). Het vermogen van deze krachtpatser ligt, zoals reeds bekend, op een verdienstelijke 354 pk bij een koppel van 500 Nm. Quattro-aandrijving en een 8-traps automaat zijn standaard op de S5, die in 4,7 seconden naar de 100 km/h kan snellen. De topsnelheid is begrensd op 250 km/h.

A5 g-tron Een debutant voor de A5 Sportback is de g-tron. Deze beschikt over een 170 pk sterke tweeliter viercilinderbenzine die zowel op aardgas als benzine kan rijden. Het koppel reikt tot 270 Nm en dat helpt om in een vlotte 8,5 seconden naar 100 km/h te accelereren

Begin 2017 De nieuwe Audi A5 en S5 Sportback arriveren begin 2017 bij de dealer. Prijzen worden in aanloop naar de introductie bekendgemaakt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws

Mooi weer, dus de Aston Martin Valhalla mag buitenspelen

Autonieuws

Bekende voetballers en hun auto’s

Autonieuws
Ontdek meer