Nieuws: Audi A9 – Audi A9 Concept doet geheimzinnig

Audi is zo vriendelijk geweest de geruchten rond een A9 Concept te bevestigen met een teaser. De auto zelf, die op de Los Angeles Auto Show wordt onthuld, is nog in nevelen gehuld.

De Los Angeles Auto Show gaat 18 november van start en daar zal Audi’s grootste nieuws de A9 Concept zijn. Een zeer belangrijke auto voor Audi, want het studiemodel slaat twee vliegen in een klap. Niet alleen is de A9 een voorbode van een model boven de A8, ook belichaamt de conceptcar de nieuwe designtaal van het merk. En dat is (mogelijk) positief nieuws voor de criticasters, die het design van Audi het afgelopen decennia nogal herhaaldelijk vinden.

Limousine, Sportback of gran coupé? Een nieuw topmodel voor Audi, wat moet dat dan worden? Een limousine zoals de A8 dat is of een Sportback à la de A7 Sportback? Of liever een (gran) coupé, een autoconcept dat bij Audi nog ontbreekt, maar BMW (6-serie) en Mercedes (S-klasse Coupé) al wel in het productgamma hebben. Audi geeft hierover amper iets prijs, want met het nu getoonde silhouet van de A9 Concept kan het alle kanten op. Zelfs dat van een crossover.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer