Nieuws: Audi Q3 – Audi Q3 ineens niet zo braaf

Leuke auto de Audi Q3, maar wel erg keurig. Aan wie anders dan Abt Sportline de Audi Q3 om te toveren tot een sportieve rakker!

Abt Sportline is een andere richting ingeslagen, zo lijkt het. Het optische gedeelte bestaat bij de VAG-tuner uit Kempten niet meer uit louter een spoiler hier of daar, het nieuwe Abt staat tevens in het teken van meer detaillering. De getunede Volkswagen Beetle is daarvan een eerste voorbeeld, en ook deze Audi Q3 is uit dit hout gesneden. Het zou zowaar de concept vooraf aan het productiemodel kunnen zijn. Bijzonder fraai gedaan door Abt.

Motortuning Meer daadkracht is er ook voor alle beschikbare motoren in de Q3. De 140 pk sterke diesel bereikt na een krachtkuurtje 170 pk en de versie die standaard al 170 pk opbrengt kan naar 195 pk gebracht worden. Voor de 170 pk sterke 2.0 liter TSI bestaat de vermogenswinst uit 40 pk en dat maakt een totaal van 210 pk. Pas echt lekker doorrijden is het met de 250 pk tweeliter benzine. Het vermogen bedroeg daarvoor 211 pk. Extra dynamiek is eventueel mogelijk door het laten installeren van sportveren.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

EU wil kinderdetectiesystemen verplichten om hittedoden te voorkomen

Autonieuws

Is de Mercedes EQV de eerste elektrische premium-mpv ter wereld?

Autonieuws

Tesla verliest grote Model 3-order door kwaliteitsproblemen

Autonieuws
Ontdek meer