Nieuws: Audi Q5 – Audi breidt leveringsgamma Q5 uit

Audi breidt het leveringsgamma van de Q5 uit met een aantal nieuwe combinaties. Naast een nieuwe motor en versnellingsbakkeuze voegt Audi in Nederland ook de Pro Line Business toe aan het leveringsgamma van de Q5.

Nieuw in de prijslijsten is de Q5 2.0 TFSI quattro, die al leverbaar was met een 225 pk krachtige motor, maar nu ook met een vermogen van 180 pk. Eveneens nieuws is er voor de Q5 2.0 TDI quattro (177 pk), die er al was met S tronic-technologie, maar nu ook leverbaar is met een handgeschakelde zesversnellingsbak.

Q5 Pro Line Business Eveneens extra ruimte in de prijslijst is er gemaakt voor de Q5 Pro Line Business. Het Pro Line Business-pakket bestaat uit MMI-navigatie, basis-telefoonvoorbereiding, Audi-soundsysteem, bestuurdersinformatiesysteem met kleurenscherm en anti-diefstalalarm. Het pakket kan worden geleverd op alle Q5-uitvoeringen, met uitzondering van de Hybrid-modellen. De prijs voor dit pakket bedraagt € 1.150,-.

Q5 S Edition Wie interesse heeft in een Q5 en zijn voorkeur laat uitspreken voor een S line moet snel nog even een knoop doorhakken. Nog tot eind maart kan de S Edition besteld worden. De S Edition is bijzonder compleet uitgerust, met onder meer het S line-pakket en S line-exterieur, armsteunen in leder, climate control met drie zones, adaptive light, lichtpakket, MMI-navigatie, Audi-soundsysteem, parkeerhulp plus en anti-diefstalalarm. De meerprijs bedraagt € 6.450,- (€ 4.500,- voor de Q5 Hybrid).

SQ5 TDI Tot slot, en dat is eigenlijk nog het leukste nieuws, laat Audi weten dat de SQ5 TDI vanaf heden te bestellen is. Deze dieselbeul met 313 pk sterke 3.0 TDI-motor is de absolute topper binnen het Q5-gamma en bovendien het eerste Q-model voorzien van een S-label. De SQ5 TDI staat voor minimaal € 79.900,- in de prijslijsten.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Kabinet halveert subsidie elektrische auto's en schroeft bijtelling op

Bentley Continental GT Convertible: niets moet, alles kan

Dit is de Renault Zoe (2019): 52 kWh en écht snelladen

Ontdek meer