Nieuws: Audi R8 – Audi verwent China met R8 China Edition

Wie veel afneemt, wordt bevoordeeld. Zo werkt het nu eenmaal en zo werkt het in het geval van de Audi R8 China Edition voor de Chinese automarkt. De Aziatische grootmacht krijgt naar aanleiding van hun enorme Audi-afname 89 stuks van deze speciale R8 toebedeeld. En bij dit aantal blijft het.

Wat de Audi R8 China Edition vooral zeer speciaal maakt is een interieur dat deels bekleed is met haaienhuid. Degene die hiervan eerder heeft gehoord mag zich melden bij de redactie, maar wij hebben dit nog nooit meegemaakt. Hoe zal het aanvoelen vragen we ons ook meteen af. Zitten doet de gelukkige Chinees gewoon op leder van runderen waarbij het zitvlak en de rugleuning is omzoomd met alcantara. Ook om het stuurwiel vind je deze stofsoort. Het exterieur is te verkrijgen in twee kleurencombinaties: Malibu Blue met Suzuka Grey sideblades of vice versa.

Oude koek Opvallend genoeg is dat de R8 China Edition nog gebaseerd is op het pre-facelift model. Voor het vermogen van de 5.2 liter V10 die achterin ligt maakt dat niet uit, dat bedraagt onveranderd 525 pk. Overigens worden er 89 stuks van de speciale China-editie gebouwd en niet 99 zoals de badge op de R tronic-versnellingspook doet vermoeden. Alle exemplaren waarin het nummer 4 voorkomt zullen niet worden geproduceerd. De Chinezen mijden dit cijfer namelijk liever, waardoor de oplage beperkt blijft tot 89 exemplaren.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Autonieuws

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Autonieuws

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Autonieuws
Ontdek meer