Nieuws: Audi RS 6 Avant – Monsterlijk: Abt RS 6

Dat de nieuwe Audi RS 6 ongekend snel is durven wij wel te beweren, maar het kan natuurlijk altijd sneller. Abt bijvoorbeeld weet nog eens 25% meer vermogen uit de V8 van de Duitser te slepen en dat scheelt fors!

700 pk en 880 Nm in een station! Gewoonweg bizar, en misschien moet je er maar niet al te lang bij stilstaan en gewoon over je heen laten komen als de kans je aangereikt wordt. Want dat het een onvergetelijke ervaring is als een gezinsbak je ruim binnen de vier tellen door de 100 km/h katapulteert staat als een paal boven water. Bijkomen van de vele prikkels die je ondertussen in die 3,4 seconden hebt opgedaan is er niet bij. Een komeet als de Abt RS 6 zet er de sokken goed in. Terwijl de seconden wegtikken wordt de 200 km/h zonder ook maar een kuchje doorbroken, niet veel later is de 300 km/h aan de beurt. Dankzij de Power S-kit dendert de RS 6 van Abt helemaal door tot 320 km/h. Bij zo'n snelheid lijken de 22 inch ER-C wielen optisch stil te staan.

Peulenschil De introductie van drukladers als de turbo en de compressor hebben het opvoeren van motoren een stuk makkelijker gemaakt. Maar eigenlijk komt er veel meer bij kijken dan menig tuner laat blijken. Ook Abt Sportsline doet nogal laconiek over hoe het de Audi RS 6 van 560 naar 700 pk pompt. Volgens de Audi-meesters uit Kempten is daar slechts een aangepast motormanagement en een beter uitlaatsysteem voor nodig. Met dank aan de twee turbo's die er op de 4.0 liter V8 zijn geschroefd.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws

Mooi weer, dus de Aston Martin Valhalla mag buitenspelen

Autonieuws

Bekende voetballers en hun auto’s

Autonieuws
Ontdek meer