Nieuws: Audi RS6 – Ijskoud de snelste: Audi RS6

Nokian Tyres heeft opnieuw een spectaculaire recordpoging ondernemen. Met een nagenoeg standaard Audi RS6 zette met een nieuw snelheidsrecord neer op ijs. Schitterende beelden zijn daarvan sowieso het gevolg.

Het is Nokian opnieuw gelukt. Twee jaar na het zetten van het vorige record is er op de bevroren meren van Oulu, bovenin Finland, wederom een nieuw record neergezet. In een Audi RS6 wist 'huiscoureur' Janne Laitinen tot een gemiddelde snelheid van 335.713 km/h te komen. Meer dan vier km/h sneller dan het vorige record van 331.610 km/h.

Banden Voor de recordpoging werden alleen de banden en de snelheidsbegrenzer aangepast. Het rubber kwam, net als bij de vorige poging, natuurlijk uit de eigen schappen van Nokian. Voorwaarde aan de banden is wel dat ze straatlegaal zijn en verkocht mogen worden in het land waar de recordpoging gehouden wordt. Tevens mocht het ijs niet bewerkt zijn met chemicaliën en moest het door natuurlijke vorst aangegroeid zijn. Daar voldeed alles aan en dus werd de recordpoging officieel genoteerd!

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws

Mooi weer, dus de Aston Martin Valhalla mag buitenspelen

Autonieuws

Bekende voetballers en hun auto’s

Autonieuws
Ontdek meer