Nieuws: Audi S3 Sportback – Prijs Audi S3 Sportback bekend

Audi heeft de prijs van de nieuwe S3 Sportback openbaar gemaakt. De vlotte hatchback staat voor net geen vijftig mille in de prijslijsten en is vanaf heden te bestellen.

Een Audi S3 Sportback met een 2.0 liter TFSI met 300 pk en 380 Nm, 0-100 in 5,0 seconden en een relatief bescheiden verbruik van 6,9 l/100 km. Dat klinkt ons als muziek in de oren en inmiddels weten we dat die muziek gerechtvaardigd is. Ook het prijskaartje valt relatief gezien nog mee. Met € 49.900,- is de S3 Sportback zelfs bijna € 4.000,- goedkoper dan zijn voorganger. Standaard wordt hij uitgevoerd met een handgeschakelde zesbak, de versie met automaat staat voor € 51.270,- in de boeken.

Compleet sportief Audi ziet de standaarduitvoering zelf als 'compleet sportief'. En met onder meer 18 inch lichtmetalen velgen, een multifunctioneel en met leder bekleed afgeplat stuurwiel, Xenon verlichting, licht- en regensensor, lichtpakket, sportstoelen, een combinatie van stoffen en lederen bekleding alsook het Audi sound system zit de S3 Sportback er warmpjes bij. Speciaal voor deze Sportback heeft Audi overigens ook nog rode remklauwen met S3-logo en drie nieuwe kleuren toegevoegd. Die laatste bestaan uit Panterzwart en Estorilblauw met kristaleffect en de Audi design selectie-kleur corsorood.

Pro Line plus De S3 Sportback kan ten slotte nog uitgerust worden als Pro Line plus-uitvoering. De basisuitvoering wordt dan uitgebreid met MMI navigatie plus, parkeerhulp achter, Bang & Olufsen sound system, LED-koplampen en Audi Connect. De Pro Line plus-uitvoering kost minimaal € 54.400,-.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

De prijs/actieradius-verhouding van de Honda e is niet best

Autonieuws

Hyndai i30 Project C: lichter, lager en scherper

Autonieuws

Primeur! Details van de Volkswagen ID 3 die je nog niet kende

Autonieuws
Ontdek meer