Nieuws: Audi TT Roadster – Audi TT Roadster € 3.700,- duurder dan Coupé

Audi Nederland is eruit hoeveel de nieuwe TT Roadster moet kosten. Het open kunnen rijden in de nieuwe tweezits TT vergt een extra bijdrage van een kleine vierduizendeuro ten opzichte van de Coupé-prijzen.

Audi houdt het motorpalet van de TT Roadster prettig simpel. Slechts twee motortypes en vijf aandrijflijnen omvat het programma en allen zeer krachtig. De 2.0 liter TFSI met handbak bijt de spits af met een vanafprijs van € 49.690,- en een maximumvermogen van 230 pk dat verdeeld wordt over de beide voorwielen. Laat je het schakelwerk liever over aan de S tronic-automaat, dan bedraagt de prijs van dit model minstens € 53.220,-. Permanente quattro-aandrijving drijft de prijs nog wat verder op tot minimaal € 56.250,-. De eerdergenoemde 6-traps transmissie is evenwel hierbij inbegrepen.

TTS & TDI Twee buitenbeetjes zijn de dakloze TTS en de dieselende TT Roadster, respectievelijk goed voor 310 pk en 184 pk. Qua maximumkoppel ontlopen ze elkaar dan weer weinig met 370 Nm versus 380 Nm in het voordeel van de diesel. Maar hoe anders is dat aangaande hun vanafprijs. Voor de TTS Roadster vraagt Audi op zijn minst € 68.950,- terwijl je van de TT Roadster TDI 'slechts' € 50.410,- armer raakt.

De nieuwe Audi TT Roadster bestellen kan per direct, waarna de levering in april op gang komt. Behalve die van de TTS; die wordt pas later in het jaar gebouwd.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Autonieuws

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Autonieuws

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Autonieuws
Ontdek meer