Nieuws: Bentley Bentayga – Bentayga is de naam voor Bentley's SUV

Bentley Bentayga, dat bekt best lekker. Dat is mooi meegenomen, want dit is de bekendgemaakte naam voor de grote SUV die in de loop van 2016 bij de Britten van de band zal rollen.

Bentley weet ons tot dusver goed zoet te houden met haar aanstaande SUV. Dat is in zekere zin nodig ook, want de auto maakte onverhoopt een valse start door op z'n zachts gezegd als conceptversie niet in goede aarde bij pers en publiek te vallen. De SUV ging daarop terug naar de tekentafel en niet veel later liet Bentley weten dat het productiemodel een andere uitstraling zal bevatten dan de EXP 9 F. Inmiddels zijn daarvan kleine hints de wereld ingeslingerd, en voor we de puzzelstukjes nog dit jaar op hun plaats zien vallen wordt eerst de naam bekend gemaakt: Bentayga.

Topper Aanvankelijk zou je denken dat Bentayga een samentrekking van enkele namen is, maar niets is minder waar – al vindt Bentley die gedachte ongetwijfeld mooi meegenomen. Nee, oorspronkelijk is Bentayga de naam van een ruige bergpiek op de Canarische Eilanden. 'Een naam die perfect weerspiegelt waarvoor onze SUV staat, namelijk het combineren van het allerhoogste luxe-niveau voor een auto met buitengewone prestaties', aldus Bentley. Nu daarvan het bewijs nog. Nog dit jaar wordt de Bentayga voorgesteld. De productie vangt in 2016 aan.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Komt deze elektrische Renault van 10.000 euro ook naar Nederland?

Autonieuws

Prinsjesdag: Dit zijn de auto’s van het Koninklijk Huis

Autonieuws

Hyundai i10 N Line is een lekker stadsgebakje

Autonieuws
Ontdek meer