Nieuws: Bentley Flying Spur V8 S – De sportievere V8: Bentley Flying Spur V8 S

Je voegt wat meer vermogen en sportiviteit toe, lakt wat exterieurdelen in hoogglans zwart en plakt een S achter de naam: voila, de Bentley Flying Spur V8 S is geboren. Een model dat precies het midden moet houden tussen de 'gewone' V8 en de oppermachtige W12.

Hij is krachtiger, sneller en sportiever dan de instap-Flying Spur (V8). En weliswaar minder krachtig en snel, maar nog altijd wel sportiever dan de voornamelijk op luxe en comfort geënte W12. Noem het een compromis, maar wij zien het toch vooral als de sportieve telg binnen de Flying Spur-familie.

In minder dan 5 seconden naar 100 km/h Bentley schroefde bij de Flying Spur V8 S het vermogen van de achtcilinder met 21 pk op tot 528 pk. Het koppel van 680 Nm is al bij 1.700 tpm volledig beschikbaar. Het resultaat is een 0-100 km/h sprint in een indrukwekkende 4,9 seconden, oftewel nog eens drie tiende sneller dan het instapmodel.

Hoogglans zwart De Britten onderstrepen het sportievere karakter van het S-model door ook technisch optimalisaties te hebben doorgevoerd. Het onderstel werd iets straffer afgesteld en de continu variabele dempers meer op sportiviteit ingesteld. Daarnaast zijn er talloze hoogglans zwarte exterieuraccenten aangebracht, worden er speciale 20 inch wielen geleverd en sieren verscheidene S-badges de bolide.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Verkoop elektrische occasions verdrievoudigd

Schattige elektrische driewieler Nobe 100 nu te koop op Indiegogo

Ontdek meer