Nieuws: Bentley Leusden – Bentley Leusden opent de deuren

Op 15 mei heeft de nieuwe Nederlandse Bentley showroom officieel de deuren geopend. In het Koopmanshuis in Leusden presenteerde PON vol trots haar nieuwe showroom. Wij waren erbij en proefden het enthousiasme.

Voor het eerst in 20 jaar voegt PON weer een nieuw automerk toe aan haar importeurschap. Naast Volkswagen, Audi, Seat, Skoda en Porsche wordt nu ook Bentley officieel vertegenwoordigd door het ruim 100 jaar oude familiebedrijf. Hans van der Valk, Senior Vice President van de Passenger Cars divisie van PON is uiteraard trots op de aanwinst. “Bentley stelt hoge eisen aan haar vertegenwoordigers en kunnen we er niet zomaar bij doen. Dat Bentley Motors voor PON gekozen heeft is natuurlijk een grote eer.

Hessing en PON-personeel Het personeel dat in het Koopmanshuis voor je klaar zal staan is een mix van Hessing en PON-personeel. Logischerwijs allemaal met een flinke dosis ervaring op zak als het aankomt op de vertegenwoordiging van luxe merken. PON heeft met Porsche en de duurdere modellen van Audi immers al een flink aandeel in die markt.

Koopmanshuis In de afgelopen zes weken heeft PON alles in het werk gesteld om het Koopmanshuis om te toveren tot een waardige Bentley showroom. Het in 1998 voor de kunstcollectie van meneer Pon gebouwde Koopmanshuis staat op het terrein van het Leusdense bedrijf recht tegenover de showroom van Porsche. Door de jaren heen heeft het gediend als exclusief verkooppunt voor de Volkswagen Phaeton om vervolgens door PON gebruikt te worden multifunctionele ruimte voor (product)presentaties. Sinds het ondertekenen van het contract met Bentley Motors op 22 maart jongstleden is er met man en macht gewerkt aan de verbouwing. En het resultaat mag er zijn. Het pand straalt van binnen een chique, maar laagdrempelige sfeer uit waar de producten centraal staan. Naast de actuele modellen is er altijd minimaal één klassieker aanwezig om de heritage van het merk kracht bij te zetten.

Continental GT(C) V8 Hans Mulder, general manager van Bentley Leusden verwacht de komende jaren veel van het merk. Precies op het moment dat Bentley groeit als nooit tevoren zal deze nieuwe en uiterst stabiele basis zonder meer bijdragen aan het succes van het merk in ons land. Alleen dit jaar al wist Bentley tot dusver wereldwijd 47% groei te realiseren. De komst van de Continental GT(C) V8 moet die groei verder voortzetten. Zeker in ons land. Het verschil tussen de W12 en V8 bedraagt immers maar liefst 100.000 euro. En daarmee komt de Continental GT(C) met een vanafprijs van € 195.100,- ineens binnen het bereik van onder meer Porsche- en Audi (R8)-rijders te liggen. Daarmee boort Bentley een nieuwe doelgroep aan en zit groei en zonder twijfel in.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Nu ook optimaal relaxen in basisversie Citroën C5 Aircross

Autonieuws

McLaren 620R: volbloed GT4-racer voor op straat

Autonieuws

Bekijk de prijzen en uitvoeringen van de Volkswagen ID.3 1st

Autonieuws
Ontdek meer