Nieuws: Bertone Pandion Concept – Bertone tekent Alfa Romeo Pandion Concept

Alfa Romeo bestaat honderd jaar en in het kader daarvan tekende Stile Bertone deze Pandion Concept. De bloedstollende studie zou eigenlijk pas worden onthuld tijdens de Autosalon van Genève maar zoals zo vaak belandde het vroegtijdig op het www.

Wanneer we de vormen van de Bertone Alfa Romeo Pandion Concept in ons opnemen ziet we enkele trekjes van de Vision EfficientDynamics die BMW vorig jaar in Frankfurt toonde. Maar wat deert het?! De creatie van de Italiaanse tekenmeester ter ere van het 100-jarige bestaan van Alfa Romeo ziet er fantastisch uit. Leken in zo'n geval alle auto's maar op elkaar. Bertone is terug na een aantal moeilijke jaren, en hoe!

Fenylethylamine-injectie In tegenstelling tot vele andere studies in Zwitserland moet de Pandion niets hebben van milieuvooruitstrevende technieken. De bolide is gemaakt om emoties los te maken en dat vertaald zich in een brullende achtcilinder uit de Alfa 8C Competizione onder de body. Echter betekent dit waarschijnlijk ook meteen het laatste wat we gaan zien van deze prachtige concept, mits Alfa besluit toch voor een groen monster in het vooronder te gaan. Dan zien we de Pandion graag terug en wel in productiegedaante.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

EU wil kinderdetectiesystemen verplichten om hittedoden te voorkomen

Autonieuws

Is de Mercedes EQV de eerste elektrische premium-mpv ter wereld?

Autonieuws

Tesla verliest grote Model 3-order door kwaliteitsproblemen

Autonieuws
Ontdek meer