Nieuws: Binz Xtend – Station op basis van de E-limo

Wat begon als een ‘wel geinig project tussendoor’ is uitgemond in een nieuw in het gamma opgenomen model. Binz presenteert de Xtend, een stationvariant van hun eerdere limousine op basis van de Mercedes E-klasse

Afgelopen zomer brachten wij een bezoek aan de carrosseriebouwer Binz. Gevestigd in Lorch, op een steenworp afstand van Stuttgart bouwt een zeer toegewijd team met de grootst mogelijke zorg custom made rouwauto's en limousine´s. Allen op basis van de Mercedes-Benz E-klasse. Gedurende onze rondleiding viel ons een hevig gecamoufleerde auto op wat aanvankelijk een afgeschreven halffabricaat van de E leek te zijn. Toen we eraan voorbij liepen klonk het "Oh ja, dit is een projectje waaraan we tussen de bedrijven door werken" van achteruit. "Of het wat wordt zien we later wel. Misschien gaan we er iets serieus mee doen, misschien niet". Wel dus.

Ik ga op reis en neem mee... Net als iedere andere Binz is de Xtend begonnen als halffabricaat van de E-klasse. De carrosserie doorloopt vervolgens nagenoeg hetzelfde traject als limousine. Het voornaamste verschil met de verlengde E is uiteraard de hoeveelheid bagageruimte en het aantal portieren. De limousine heeft er zes, de Xtend gewoon vier. Daardoor is de wielbasis van Xtend met 3,74 meter ook iets (250 mm) korter dan de limo van Binz. Hoeveel liters aan boodschappen de uitgerekte station exact mee kan zeulen is niet bekend. Veel in ieder geval. Qua motoren is er keus uit de E 250 CDI, de E 350 CDI en de E 500. Dit is zo'n beetje het enige dat vaststaat, de rest van de aankleding is compleet naar wens in te vullen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

EU wil kinderdetectiesystemen verplichten om hittedoden te voorkomen

Autonieuws

Is de Mercedes EQV de eerste elektrische premium-mpv ter wereld?

Autonieuws

Tesla verliest grote Model 3-order door kwaliteitsproblemen

Autonieuws
Ontdek meer