Nieuws: BMW 1-serie – BMW 1-serie nogmaals bijgepunt

'Als we dan toch bezig zijn…', zoiets moet BMW gedacht hebben toen het werkte aan de facelift voor de 2-serie Coupé en Cabriolet en M2. Zonet is daarvan het doek getrokken en dat deed het simultaan bij de 1-serie.

Exact twee maanden geleden liet BMW ons best wel opschrikken. Onze spionagefotograaf stuurde ons namelijk deze foto's. Verbazing alom, want waarom de 1-serie een tweede maal in 't nieuw steken wanneer dat vrij recent nog is gebeurd en – nota bene – een compleet nieuwe generatie bijna klaar staat om het stokje over te nemen. Niemand die het begreep, behalve bovenin die hoge toren in München. Hoe het ook zij, dit is de vernieuwde 1-serie. Nogmaals.

Zwart is het nieuwe chroom Nou ja, vernieuwd...? Daarmee geven we BMW teveel credits. Zo ingrijpend als in 2015 is deze facelift allesbehalve. De veranderingen behoren normaliter toe aan een modeljaarwijziging. Zo zijn er (vanaf september) nieuwe speciale uitvoeringen leverbaar, genaamd Edition Sport Line Shadow, Edition M Sport Shadow en Edition Shadow (exclusief voor de M140i). BMW laat hierbij haar kenmerkende chroombehandeling, bijvoorbeeld voor de grille, achterwege en je kunt de uitvoeringen ook bestellen in combinatie met de 2-serie Coupé en Cabriolet. Nieuwe lakkleuren zijn er ook, evenals vijf nieuwe wieldesigns.

Binnenkijken Dat de 1-serie en 2-serie eigenlijk vooral qua naam en prijs van elkaar verschillen wordt des te meer duidelijk wanneer je bij de modellen gaat binnenkijken. Beide series zijn namelijk voorzien van hetzelfde, licht opgefriste dashboard. Ook de 1-serie heeft een opgewaardeerde klokkenwinkel en moderner iDrive-scherm gekregen. Daarnaast spreekt BMW over verbeterde materialen en uitgebreidere features zoals inductieladen voor smartphones, Apple Carplay en een WiFi-hotspot voor maximaal tien apparaten.

Motorpalet Het motorenprogramma van de 1-serie bestaat eveneens uit uiteenlopende drie-, vier- en zescilinder-benzines en diesels met drie en vier cilinderkamers. Aftrappen doet de 1-serie met de 95 pk sterke 114d en dat loopt helemaal op tot de 340 pk sterke M140i. De 370 pk sterke 3.0 liter zes-in-lijn van de M2 gaat aan de liefhebber van übersnelle 1-series voorbij, want zoals je weet ontbreekt een gedroomde, drie- of vijfdeurs M1.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Nu ook optimaal relaxen in basisversie Citroën C5 Aircross

Autonieuws

McLaren 620R: volbloed GT4-racer voor op straat

Autonieuws

Bekijk de prijzen en uitvoeringen van de Volkswagen ID.3 1st

Autonieuws
Ontdek meer