Nieuws: BMW 1-serie GT – Patenttekeningen BMW 1-serie GT gelekt

De BMW 1-serie GT heeft als studiemodel al meerdere keren de revue gepasseerd, maar het productiemodel is tevens klaar. Dat blijkt tenminste uit deze gelekte patenttekeningen die een Chinese website wist te bemachtigen.

We zijn van BMW gewend dat het bij een productiemodel altijd erg trouw blijft aan de conceptcar als deze daaraan vooraf is gegaan. En opnieuw doet het merk dat met de 1-serie GT. Hoewel de auto, die pas in 2014 op de markt komt, erg overeenkomt met zijn voorbode, de Active Tourer Concept, is nu ze beide gebroederlijk op één afbeelding staan heel mooi te zien wat het weglaten van specifieke 'concept'-details doet met het definitieve eindproduct. Om toch de looks van de Active Tourer door te voeren verwijst BMW de klant straks graag naar de ellenlange optielijst.

Vol primeurs Het mag inmiddels niet meer als een verrassing komen dat de 1-serie GT de eerste BMW is met voorwielaandrijving. Dit is gedaan vanwege schaalvergroting en daarmee kostenbesparing. De 1-GT deelt zijn platform met dat van de nieuwe MINI die er ook aan zit te komen. Nog een tweetal primeurs voor BMW - als we de i8 voor het gemak niet meerekenen - is het behelzen van driecilinder-motoren en het feit dat de 1-serie GT de eerste MPV-achtige uit München is. Naast een 5-zitter zal de auto ook als 7-zitter te bestellen zijn.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Nieuwe instapper Dacia Duster verliest 15 pk

Autonieuws

Zie jij jezelf al rijden met de Volkswagen T-Roc Cabriolet?

Autonieuws

Keyless go - en weg is je nieuwe auto!

Autonieuws
Ontdek meer