Nieuws: BMW 2-serie Coupe – Deel van motorengamma BMW 2-serie op straat

Eerder al lekten er kiekjes van de BMW 4-serie Cabrio het internet op, nu weten we dankzij de Zuid-Afrikaanse importeur ook enkele motorische details van de 2-serie Coupé mede te delen. Hij slingerde de gegevens het internet op en uiteraard willen we die graag met je delen.

We hebben informatie over de drie motoren die BMW in eerste instantie zal gaan leveren: de 220i, 220d en M235i. De eerste in de rij is uitgerust met een 2.0 liter viercilinder benzinemotor die 184 pk en 270 Nm op de achterwielen overbrengt. Het welbekende sprintje neemt 7 tellen in beslag en de topsnelheid bedraagt 235 km/h. Vervolgens is er de 220d, die hetzelfde aantal paarden uit evenveel longinhoud opwekt, maar dan met dieselbrandstof in de leidingen. Op de koppelkromme brengt deze het er met 380 Nm logischerwijs beter vanaf. Toch blijven zowel de sprinttijd (7,1 seconden met automaat) als de maximumsnelheid gelijk aan die van zijn benzinebroer.

BMW M235i Als topper in het gamma laat de M235i ruim 320 pk en 450 Nm optekenen, opgewekt door dezelfde geblazen drieliter zes-in-lijn die we eerder in de M135i hebben uitgeprobeerd. Het model staat garant voor een sprinttijd van 5 seconden (automaat: 4,8 s) en een elektronisch gelimiteerde top van 250 km/h.

Coupé en Cabriolet Gezien het feit dat de specificaties inmiddels bij de importeurs liggen en die hun websites voor elkaar aan het maken zijn kan het niet lang meer duren alvorens BMW de 2-serie officieel zal voorstellen. In eerste instantie als Coupé, maar later ook als Cabriolet.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Mercedes zet A-Klasse en B-Klasse onder stroom

Autonieuws

Goedkope Audi Q5 kopen? Neem de nieuwe Q5 plug-in hybrid!

Autonieuws

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws
Ontdek meer