Nieuws: BMW 5-serie – Verlengde BMW 5-serie (+14 cm)

Het blijft ironisch, maar speciaal voor de Chinese markt heeft BMW een verlengde 5-serie onthuld. Met extra beenruimte op de achterbank en een aantal speciaal voor dit model leverbare opties moet de verlengde 5-serie zijn Oosterse klanten op de wenken bedienen.

De Chinese markt is voornamelijk voor Europese autofabrikanten een enorme groeimarkt. Wil men daar optimaal van profiteren dan moet je natuurlijk tegemoet komen aan de wens van de Chinese consument. En zodoende levert BMW al tijden een verlengde 5-serie. Speciaal ontwikkeld voor de Chinese markt en gebouwd in Shenyang. Nu lanceert BMW ook van de nieuwe 5-serie een verlengde variant.

Achterin De 14 cm langere wielbasis komt geheel ten goede aan de achterpassagiers. Die nemen plaats op een speciaal gevormde achterbank en kunnen profiteren van eigen climate control, een koelkastje, rear-seat entertainment alsook elektrische zonnenschermen voor de zijruiten. Een klaptafeltje in de voorstoelen benadrukt het zakelijke karakter.

Motoren Veel is er van de verlenging niet te zien. Slechts de kenner zal ontdekken dat de achterportieren langer zijn dan normaal. Motorisch is er de keuze uit een drietal zescilinder benzinemotoren: de 523Li (204 pk), de 528Li (258 pk) en de 535Li (306 pk).

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

EU wil kinderdetectiesystemen verplichten om hittedoden te voorkomen

Autonieuws

Is de Mercedes EQV de eerste elektrische premium-mpv ter wereld?

Autonieuws

Tesla verliest grote Model 3-order door kwaliteitsproblemen

Autonieuws
Ontdek meer