Nieuws: BMW 6-serie Gran Coupé – AC Schnitzer doet BMW 6-serie Gran Coupé

De Duitse tuner AC Schnitzer pakt volgende week op Genève uit met een opgefokte BMW 640d Gran Coupé. Het bedrijf vestigde haar aandacht overigens niet alleen op de techniek, ook het exterieur werd flink onder handen genomen.

AC Schnitzer heeft de BMW 640d Gran Coupé grondig onder handen genomen. En niet voor het eerst. Vorig jaar zomer toonde men ook al een opgepepte Gran Coupé. Ditmaal zien we een tweekleurig interieur, nieuwe sportuitlaat en nieuwe lichtmetalen velgen. De bijzondere matte exterieurkleur maakt het bovendien helemaal af.

Onderhuids Onder de motorkap geen nieuws ten opzichte van de vorig jaar gepresenteerde 640d, maar de prestaties zijn smakelijk genoeg om nog even aan te halen. De 3.0 liter zes-in-lijn dieselmotor is gechipt tot 360 pk en maakt mede daardoor een topsnelheid van 250 km/h mogelijk. Vanuit stilstand moet de 1.790 kilogram zware BMW binnen 5,1 seconden op 100 km/h zitten. Imposant! Nog veel indrukwekkender is de 650i. Die schijnt ook op AC Schnitzer´s programma te staan. De V8 wordt opgevoerd naar 500 pk en de begrenzer wordt verwijderd om zodoende door te kunnen blazen naar maar liefst 305 km/h!

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Zie jij jezelf al rijden met de Volkswagen T-Roc Cabriolet?

Autonieuws

Keyless go - en weg is je nieuwe auto!

Autonieuws

Overweeg je een elektrische auto? Denk ook hieraan!

Autonieuws
Ontdek meer