Nieuws: BMW brengt ode aan 2002 – BMW brengt ode aan 2002

Ook voor deze editie van het Concorso D'Elegance Villa D'Este heeft BMW een unieke conceptcar ontworpen. De BMW 2002 Hommage brengt een eerbetoon aan de 2002 turbo welke exact 50 jaar geleden het levenslicht zag. Een moderne reïncarnatie.

Een eerbetoon aan de 2002 turbo dus. Destijds de allereerste in serie geproduceerde turbo-auto in Europa. Het is dan ook niet voor niets dat het woord 'turbo' zo enorm groot op de auto aanwezig is. Maar de 2002 was meer dan een turbo-trendsetter. Volgens de Beierse fabrikant heeft het model bovendien het BMW van nu gevormd. En daarmee is de 2002 turbo de voorvader van alle moderne BMW's.

Haaienneus De conceptcar is gebaseerd op de BMW M2 Coupé. Die is voorzien van de hoekige lijnen en de haaienneus van weleer en uiteraard voorzien van een kleurenpalet dat doet denken aan 50 jaar geleden. Onder de kap is er niets aangepast. De 3.0 liter zes-in-lijn wekt nog steeds 370 pk op. Met dank aan, jawel, twee turbo's.

Productieplannen? Nee, die zijn er niet. Maar als straks heel het internet vol staat van de lovende commentaren, dan zien we er misschien iets van terug in de volgende M2.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer