Nieuws: BMW i Vision Dynamics – BMW i Vision Dynamics: vooruitblik op de i5

Ja hoor, Tesla kan zijn borst natmaken. BMW heeft de i Vision Dynamics gepresenteerd, een EV die dient als studiemodel voor het elektrische broertje van de 5-serie.

De i5 moet in 2021 het derde i-model van BMW i worden, na de i3 en de i8. We hadden er stiekem op gehoopt deze i5 alvast te kunnen zien in Frankfurt, maar voorlopig moeten we het doen met de i Vision Dynamics. Dat betekent helaas meteen dat technische details grotendeels ontbreken, dus wat BMW van plan is qua aandrijving, blijft nog even gissen.

Top van 200 km/h De gewenste resultaten staan al wel vast. De i Vision Dynamics moet in minder dan vier seconden van 0 naar 100 km/h kunnen accelereren. De topsnelheid ligt op 200 km/h als je flink gas geeft, maar doe je het wat rustiger aan, dan kun je 600 kilometer rijden op een volle accu. Een range waar je als i3-rijder alleen maar van kunt dromen, toch?

Kidney grille De i Vision Dynamics is voorzien van een grote kidney grille, maar in principe heeft die geen enkele functie meer, gezien de elektrische aandrijving. BMW kan echter lastig afscheid nemen van deze grille, die BMW's al decennia lang onmiskenbaar BMW's maken.

Onopvallend design Ook de nieuwe koplampen en de afwezigheid van de zijspiegels vallen op, al zien we deze keuzes steeds vaker terug bij conceptcars. Verder is de i Vision Dynamics een auto zonder al teveel opvallende stijlkeuzes. Ja, hij oogt futuristisch, maar echt opvallend kunnen we 'm helaas niet noemen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer