Nieuws: BMW i8 – Ook BMW i8 blijkt geliefde gast

Nadat BMW eerder al wist te melden dat het al 10.000 klanten voor de i3 heeft weten te vinden laten ze nu weten dat ook de i8 hard gaat. Het model gaat als de spreekwoordelijke warme broodjes en het eerst productiejaar is zelfs al compleet uitverkocht.

Je zou denken dat men nog steeds eerst even de kat uit de boom kijkt hoe een compleet nieuwe elektrische sportauto uitpakt, maar in het geval van de i8 schept het BMW-logo kennelijk al genoeg vertrouwen om meteen over te gaan op aanschaf. De productie van de i8 moet immers nog opgestart worden. De officiële aankondiging is overigens moeilijk aan de realiteit te toetsen, want BMW wil niet kwijt hoeveel stuks het van beide i-modellen wil bouwen, noch wat de productiecapaciteit van de i8 is.

Voortvarende start Dat de Duitsers de voortvarende start van zijn i-submerk graag in de verf zet is begrijpelijk, maar toch is voorzichtigheid ook geboden. Een sterke verkoopstart is bij elektrische voertuigen, tot de Renault Twizy toe, de regel. Maar vaker dan de autobranche lief is, valt de vraag daarna erg sterk terug. De statistieken bewijzen dat de eerste elektrische auto die een regelrecht verkoopsucces is nog gebouwd moet worden. Misschien dat BMW voor die stunt kan zorgen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Mercedes zet A-Klasse en B-Klasse onder stroom

Autonieuws

Goedkope Audi Q5 kopen? Neem de nieuwe Q5 plug-in hybrid!

Autonieuws

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws
Ontdek meer